Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
09.03.2021 03:10

Náklady na novú cyklotrasu v Malackách výrazne znížila súťaž


Ilustračná snímka.


Najneskôr v polovici leta by sa mala stať realitou nová cyklotrasa v Malackách, spájajúca železničnú stanicu, centrum mesta, plánovanú bytovú výstavbu na Pezinskej ulici a priľahlú priemyselnú zónu na juhozápade mesta.


Vyplýva to z podpísanej zmluvy o dielo, týkajúcej sa takmer trojkilometrového cyklochodníka Pezinská - Priemyselný park.

Zhotoviteľ stavby, spoločnosť MBM-Group ponúkla v súťaži najlepšiu cenu. Oproti predpokladanej hodnote zákazky vo výške 908 725 eur bez DPH dokázala súťaž vygenerovať o takmer tretinu nižšiu cenu - 628 200 eur bez DPH. Hlavným zdrojom financovania budú eurofondy.

„Peniaze, ktoré sme ušetrili Európskej únii, štátu a mestu na kofinancovaní, môžu byť použité na iné projekty v najbližšej výzve. V nej sa budeme uchádzať o finančnú podporu aj na dva projekty k výstavbe cyklotrasy Pezinská - Padzelek a Duklianskych hrdinov – nemocnica,” prisľúbil primátor Malaciek Juraj Říha.

Zároveň žiada verejnosť o pochopenie počas dočasných obmedzení, v úseku sa budú stavať aj nové parkoviská a verejné osvetlenie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2020
Liptáci otvorili letnú sezónu
Na Liptove 6. júna 2020 v Areáli vodného slalomu v Liptovskom Mikuláši symbolicky otvorili letnú sezónu. Reštart cestovného ruchu Liptáci zobrali doslova a šliapli poriadne do pedálov. Odhodlali sa zbúrať mýty, že Liptov nie je cyklistický región.
viac
04.11.2020
Lesníci sprístupnia Veľkú Javorinu výstavbou novej cyklotrasy
Najvyšší vrch Bielych Karpát – Veľkú Javorinu sprístupnia zo slovenskej i českej strany milovníkom cykloturistiky. Slovenskí a českí lesníci stavajú z eurofondov z oboch strán hranice na vrchol Veľkej Javoriny cyklotrasu.
viac
15.07.2021
Novú plaváreň v Snine konečne otvoria
Mesto Snina otvorí svoju novú plaváreň predposledný júlový deň. Jej prvý návštevník vzíde zo žrebovania v súťaži Prvý plavec v plavárni Snina, ktorou chce samospráva zvýšiť záujem o karty obyvateľa.
viac
22.02.2022
Malacky sa pomaly, ale isto stávajú cyklistickým mestom
Je to aj vďaka novej cyklotrase, ktorá vedie od železničnej stanice po Pezinskej ulici až po priemyselný park. Meria 2,66 kilometra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %