Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
16.03.2016 08:00

Nakrúcanie Perinbaby 2 v Kežmarku komplikuje počasie. Museli ho odložiť


Kultová rozprávka bude mať druhé pokračovanie, (Foto: YouTube)


Nakrúcanie slovenskej rozprávky Perinbaba 2 sa malo začať v Kežmarku vo štvrtok 17. marca. Produkčná spoločnosť Jakubisko Film, s.r.o., však jeho začiatok pre nepriaznivé počasie preložila.


Rozprávka si vyžaduje pravú zimnú atmosféru, ktorá však v Kežmarku chýba. Aj keď v utorok (15.3.) v meste nasnežilo, pre film to bolo málo. Manželia Deana a Juraj Jakubiskovci uviedli, že nakrúcanie sa presunie na najbližší vhodný termín. "O novom termíne budeme informovať v niekoľkodňovom predstihu, len čo príde kúsok skutočnej zimy," uviedli Jakubiskovci. V druhej časti slovenskej rozprávky si budú môcť zahrať aj Kežmarčania. Jakubiskovci vyhlásili konkurz na komparz, na ktorý sa prihlásilo viac ako 900 záujemcov. Hoci sa nakrúcanie vo štvrtok (17.3.) neuskutoční, produkčná spoločnosť si údaje prihlásených archivuje a realizačný štáb si z nich vyberie vhodných komparzistov.

Autor: (tasr, red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2016
Radnica vo Vrbovom sa dohodla s dedičmi, získa synagógu
Za 32.000 eur odkúpi mesto Vrbové pri Piešťanoch od súkromných vlastníkov polovicu tamojšej synagógy. Scelený majetok umožní samospráve uchádzať sa o prostriedky z európskych fondov na jej opravu.
viac
01.04.2016
Vinohradnícky skanzen v Svätom Jure plánujú otvoriť do dvoch rokov
Priblížiť verejnosti význam vinohradníctva a vinárstva pre zachovanie tradičnej malokarpatskej kultúrnej krajiny či prezentovať pôvodné spôsoby pestovania viniča a kultivácie vinohradov, ako aj tradičné odrody vínnej révy.
viac
17.01.2018
BBSK považuje za jednu z najhlavnejších priorít dobudovanie R2
Rozvoj Slovenska znamená rozvoj regiónov, bez toho nemôže byť krajina, ktorá má všetky výrobné faktory - pracovnú silu, suroviny, kapitál, pôdu, bohatá. Konštatoval to v utorok v Banskej Bystrici splnomocnenec vlády pre podporu najmenej rozvinutých okresov Anton Marcinčin.
viac
11.04.2019
Mestské funkčné regióny – nástroj medziobecnej spolupráce
Združenie miest a obcí Slovenska zorganizovalo 27. marca v Žiline informačný workshop zameraný na mimoriadne aktuálnu tému, ktorou sú mestské funkčné regióny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %