Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
21.10.2023 12:05

Národnú značku Angažovaná škola 2023 získali aj školské inštitúcie PSK


Angažovaná škola 2023


Štvrtý ročník prestížneho národného oceňovania slovenských škôl za service learningové projekty má svojich laureátov. Oficiálna značka Angažovaná škola putuje znovu aj do Prešovského kraja.


Držiteľom najvyššej zlatej a víťazom v kategórii mimo vyučovania sa konkrétne stal Školský internát v Poprade, a to za zorganizovanie stretnutia mládeže so seniormi. Medzi tohtoročných laureátov ocenenia sa zaradili aj ďalšie dve župné stredné školy - Gymnázium v Lipanoch a Stredná zdravotnícka škola v Prešove.

Rozdané sú ocenenia Angažovaná škola 2023 za realizáciu service learningových projektov a zavádzanie rovnomennej vyučovacej stratégie na školách. Z celkovo 35 prihlášok z 30 rôznych škôl SR vzišlo 19 finalistov, ktoré budú používať oficiálnu značku  ocenenia. Medzi inými sú aj Gymnázium v Lipanoch, Stredná zdravotnícka škola v Prešove a Školský internát v Poprade, ktoré zriaďuje Prešovský samosprávny kraj. Posledný menovaný – popradský internát sa zároveň zaradil medzi tohtoročných víťazov a nositeľov zlatého označenia.

Školské inštitúcie ocenenie získali za svoje projekty podporujúce aktívne občianstvo mládeže a príklady dobrej praxe, ako aj realizáciu dobrovoľníckych  aktivít v prospech komunity, ktorými mohli dosiahnuť stanovené vzdelávacie ciele.

Školský internát na Karpatskej ul. v Poprade sa stal držiteľom zlatej značky Angažovaná škola za projekt „Čaj o piatej - príbehy, tipy a rady spod šálky”. Jeho študenti a študentky v rámci neho zrealizovali stretnutie mládeže so seniormi z klubu dôchodcov na témy byliniek a ich účinkov a tiež hudby a spevu. Gymnáziu v Lipanoch bol titul udelený za projekt Úpravy školského dvora a Strednej zdravotníckej škole v Prešove za zámer Úsmev detí.

Autor: (ts-PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2021
Karpatská nadácia poskytne podporu v programe Škola napriek korone
Karpatská nadácia opäť otvára program Škola napriek korone s cieľom podporiť nápady, ktoré by pomohli riešiť potreby prerušeného vzdelávacieho procesu.
viac
06.03.2023
Verejnosť sa môže zapojiť do fotografickej súťaže Choď a foť
Verejnosť sa môže zapojiť do fotografickej súťaže o najkrajšie zábery Prešovského kraja s názvom Choď a foť. Fotosúťaž každoročne vrcholí vernisážou putovnej výstavy zostavenej z víťazných a finálových fotografií.
viac
30.11.2023
Do školy a do práce jazdili na bicykli a vyhrali
V septembri sa presúvali za svojimi povinnosťami na bicykli a v novembri boli za svoju aktivitu odmenení hodnotnými cenami. Reč je o účastníkoch 2. ročníka kampane Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Do školy a do práce na bicykli 2023, ktorá už pozná svojich víťazov.
viac
23.01.2024
PSK od vlády očakáva odpustenie pôžičky i dofinancovanie školy a múzea
Prešovský samosprávny kraj (PSK) požaduje od vlády odpustenie pôžičky na cesty, dofinancovanie školy i rekonštrukcie Múzea moderného umenia Andyho Warhola (MMUAW) v Medzilaborciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %