Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
30.07.2018 04:35

Naše farebné svety - výstava výtvarných diel


Pozvánka - výrez plagátu


V klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine predstavia svoje diela členky Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov, a to Hana Halasová a Anna Finková. Výstava pod názvom „Naše farebné svety“ prinesie pestrú paletu štýlov a farieb.


Autorky medzi svoje záľuby radia hlavne prírodu a výtvarné umenie, ktoré spoznávajú pri návštevách výstav rôznych umeleckých galérií, ale i štúdiom života a prác svetoznámych umelcov.

Obe autorky navštevovali ateliér Mgr. Evy Bebčákovej, neskôr ateliér Mgr. Vladimíra Báthoryho.

Od roku  2012 Hana Halasová a od roku 2014 Anna Finková sa stali členkami Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov, kde sa pravidelne zúčastňujú spoločných výstav štúdia, ale svoju tvorbu prezentujú i na rôznych autorských výstavách.

Vo svojej tvorbe používajú rôzne techniky, napríklad akvarel, akryl, pastel, ale i olej, enkaustiku a niektoré kombinované techniky, ktoré cez svoje diela budú prezentované na rovnomennej výstave. Žánrovo sa venujú krajinomaľbe, čiastočne portrétom, postavám, abstraktnej maľbe. Do svojich malieb vkladajú svoje pocity a nálady, postoj k prírode svojmu okoliu životu a svetu.

Výstavu pripravilo Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.

Výstava bude verejnosti sprístupnená od 8. augusta do 31. augusta 2018 v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine. 

Všetci ste srdečne vítaní.

Autor: Mgr. Radoslav Pančík, TKS v Martine


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2017
Výtvarné spektrum 2017
Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja aj tento rok vyhlasuje regionálne kolo súťaže „Výtvarné spektrum 2017“. Výtvarné spektrum je najprestížnejšou celoštátnou súťažou v oblasti neprofesionálnej výtvarnej tvorby na Slovensku.
viac
04.12.2017
Čas vianočný
Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja srdečne pozýva priaznivcov výtvarného umenia na vernisáž výstavy prác členov Štúdia turčianskych neprofesionálnych výtvarníkov.
viac
07.03.2019
Pohľady - výstava fotografických diel
Turčianske kultúrne stredisko v Marine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja pozýva všetkých záujemcov na výstavu fotografií členov fotokrúžku pri ŠI SOŠP, Jozefa Chrena a pacientov psychiatrickej liečebne v Sučanoch.
viac
20.02.2020
V Krajskom múzeu v Prešove objavíte svet insitného umenia
Rákociho palác sa najnovšie premení na Svet kovačického insitného umenia. Rovnomenná výstava prezentuje diela dvoch generácií umelcov, najmä zo srbskej Kovačice a Padiny, hlavných centier tohto novodobého umeleckého smeru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %