Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
16.02.2022 03:20

Naše Mesto 2022 otvára prihlasovanie pre firmy aj neziskovky


Snímka zdroj: (nadaciapontis.sk).


Najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva na Slovensku – Naše Mesto spustilo prihlasovanie pre firmy a neziskovky.


Zamestnávatelia, ktorým záleží na komunitách a miestach, kde podnikajú, tak dostávajú príležitosť „podeliť“ sa o svojich pracovníkov na jeden deň s organizáciami, ktoré sa dlhodobo venujú zlepšovaniu života v našich mestách.

Naše Mesto sa tento rok uskutoční 10. júna a prepojí tisícky dobrovoľníkov s desiatkami neziskoviek s cieľom viditeľne skrášliť mestá na Slovensku.

Podľa Nadácie Pontis sa minulý rok do Nášho Mesta zapojilo viac ako 130 firiem, ktoré pomáhali zlepšovať miesta, kde žijeme a pracujeme, v rámci viac ako 320 aktivít naprieč celým Slovenskom. Okrem skvelého pocitu z toho, že firemní dobrovoľníci priložili ruku k dielu tam, kde to bolo potrebné, zažili aj príjemný teambuilding so svojimi kolegami, naučili sa nové manuálne a často aj mäkké zručnosti a vymenili aspoň na chvíľu svoje kancelárie či home office za exteriér.

Dobrovoľníci si pochvaľovali, že sa im počas práce často darilo inšpirovať aj náhodných okoloidúcich alebo miestnych, aby vo svojom okolí rovnako niečo vylepšili a zveľadili. Mnohí sa dostali na zaujímavé miesta, kam by sa za bežných okolností nepozreli, alebo sa dozvedeli nové informácie, ktoré im rozšírili obzory.

Aj tento rok budú mať firmy a ich zamestnanci na výber zo širokej palety aktivít – ich pomoc budú potrebovať desiatky záhrad, parkov, komunitných centier, škôl, škôlok a pamiatok. Jednotlivé aktivity na Našom Meste budú aj v roku 2022 prebiehať za prísnych hygienických opatrení a v malých kolektívoch. Na jednu aktivitu sa budú môcť prihlásiť len ľudia z jednej firmy. Väčšina pracovných činností sa bude konať v exteriéri.

Prihlasovanie je v tejto chvíli otvorené aj pre projekty občianskych organizácií, ktoré potrebujú pomocnú ruku dobrovoľníkov.

Prihlasovanie do projektu

Registrácia pre firmy je otvorená do 17. marca 2022.

Prihlasovanie neziskoviek je otvorené do 24. marca 2022.

Prihlasovanie konkrétnych účastníkov, ako aj výber aktivít bude následne prebiehať od 5. mája.

O Našom Meste

Naše Mesto je najznámejšie podujatie firemného dobrovoľníctva v strednej Európe. Vlani sa doň zapojilo približne 5 600 dobrovoľníkov v rôznych lokalitách po celom Slovensku. Pracovníci zo 132 firiem a inštitúcií priložili ruku k dielu v 44 slovenských mestách a ich okolí. Pomohli tak 171 neziskovým organizáciám, nízkoprahovým centrám, ale aj školám či škôlkam zlepšiť ich fungovanie.

Viac o podujatí Naše Mesto nájdete na webe www.nasemesto.sk

Autor: (nadaciapontis.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.09.2020
Týždeň dobrovoľníctva sa blíži
12. ročník celoslovenskej kampane sa uskutoční od 16. septembra a potrvá do 22. septembra 2020. Súčasťou tohtoročného Týždňa dobrovoľníctva bude aj podujatie Naše mesto.
viac
18.09.2020
Dobrovoľnícke podujatie Naše mesto prináša viac ako 140 aktivít
Čistenie povodia Malého Dunaja, čistenie lesíka, zbieranie odhodených odpadkov či likvidácia nelegálnych skládok.
viac
01.12.2020
Vezmi si ma mapuje nadšencov – bojovníkov proti pohodenému odpadu
Nielen počas aktivít ako Deň zeme, Naše mesto či Svetový čistiaci deň stovky dobrovoľníkov, združených v projekte Vezmi si ma, vyhľadávali a čistili prírodu od voľne vyhodených odpadov.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %