Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.05.2022 10:35

Návrhy na Cenu Trnavského samosprávneho kraja možno poslať do konca mája


Snímka zdroj: (zahori.sk).


Do konca mája môže verejnosť posielať návrhy na udelenie Ceny Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Cenu každoročne udeľuje v siedmich kategóriách jednotlivcom a kolektívom za ich osobitný prínos k rozvoju TTSK, informoval o tom predseda kraja Jozef Viskupič.


"Aj vďaka nemu sa široká verejnosť dozvie o talente, úspechoch a spoločenskom prínose osobností či zoskupení. Minulý rok sme ocenili tri desiatky nominantov, ktorí urobili dobré meno nášmu kraju aj za jeho hranicami. Verím, že aj tento rok od obyvateľov dostaneme veľa návrhov," uviedol Viskupič.

Cenu TTSK udeľujú v kategóriách doprava, kultúra, občianska spoločnosť, sociálna starostlivosť, školstvo, šport a zdravotníctvo. Udeľovaná je za prínos k rozvoju kraja v humanitárnej, charitatívnej, kultúrnej, pedagogickej, publicistickej, umeleckej, vedeckej oblasti, v oblasti podnikateľskej, sociálnej starostlivosti, športovej, technickej, verejnoprospešnej činnosti, ako aj za prejavy hrdinstva, ľudskosti a statočnosti. Súčasťou ocenenia je aj umelecké dielo a finančná odmena.

V minulom roku získala ocenenie napríklad slovenská wakeskaterka Zuzana Vráblová, amatérsky divadelník, spoluzakladateľ Z-divadla Zeleneč Vít Bednárik, aktér kultúrneho a spoločenského života v Piešťanoch in memoriam Kornel Duffek, víťaz Veľkej pardubickej v roku 2020 Lukáš Matuský, tréner slovenskej futbalovej reprezentácie a Spartaka Trnava Dušan Radolský, pedagógovia, zdravotníci a sociálni pracovníci.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2021
Návrhy na cenu mesta môžu občania doručovať do 1. marca
Mesto Rimavská Sobota aj v roku 2021 udelí vybraným osobám a organizáciám cenu mesta. Informuje o tom na svojej internetovej stránke s tým, že návrhy na ocenenie je možné podávať do 1. marca na adresu mestského úradu.
viac
30.04.2021
Návrhy na ocenenie TTSK môžu do konca júna predkladať aj obyvatelia
Krajskí poslanci budú aj tento rok udeľovať Cenu Trnavského samosprávneho kraja za rok 2020. Toto verejné ocenenie je každoročne určené pre jednotlivcov a kolektívy, ako aj osoby in memoriam, ktoré prispeli k rozvoju kraja a k šíreniu jeho dobrého mena.
viac
31.05.2022
Ružinov aj tento rok hľadá ďalšie svoje osobnosti
Bratislavský Ružinov aj tento rok hľadá svoje osobnosti. Oceniť chce opäť tých, ktorí prispeli k lepšiemu životu v mestskej časti, k jej rozvoju, významne ju reprezentujú doma i v zahraničí alebo svoj čas a skúsenosti venujú pomoci iným.
viac
22.09.2022
Výnimočných pedagógov možno aj tento rok nominovať na cenu Učiteľ Slovenska
Výnimočných pedagógov možno po piaty raz nominovať na cenu Učiteľ Slovenska. Nominácie je možné zasielať na webe ucitelslovenska.sk do 6. novembra. Informoval o tom Komenského inštitút Centra environmentálnej a etickej výchovy (CEEV) Živica, ktorý ocenenie zastrešuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %