Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.02.2018 09:55

Návšteva ukrajinského veľvyslanca v Nitre


Primátor Jozef Dvonč víta veľvyslanca Ukrajiny v SR J. E. Jurija Mushku.


Primátor Nitry Jozef Dvonč prijal 20. februára na pôde mestského úradu mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Ukrajiny v SR J. E. Jurija Mushku. Počas stretnutia si obe strany vymenili názory na slovensko-ukrajinskú regionálnu spoluprácu, ktorá sa úspešne rozvíja po linke NSK.


Známa je tiež dlhotrvajúca spolupráca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity s podobnou univerzitou v Kyjeve.

Primátor Dvonč predstavil ukrajinskému ambasádorovi klientske centrum služieb. Na tomto pracovisku sa vybaví denne približne 400 klientov. Jeho Excelenciu zároveň informoval, že fyzické a najmä právnické osoby nemusia na úrad chodiť osobne, pretože môžu využiť formu elektronickej komunikácie s úradom.

J. E. Jurij Mushka sa primátorovi mesta Nitry poďakoval za prijatie. Zaujímal sa o partnerskú spoluprácu Nitry s európskymi mestami, o zloženie mestského zastupiteľstva a ďalší rozvoj mesta. Pred primátorom Dvončom spomenul marcovú účasť divadelníkov zo Starého divadla K. Spišáka v Nitre na medzinárodnom divadelnom festivale na Ukrajine a požiadal ho o finančnú podporu účasti tohto súboru na festivale. Na záver návštevy sa podpísal do Pamätnej knihy mesta Nitry. V sprievode pána veľvyslanca bol aj podnikateľ, ktorý predstavil primátorovi možnosti výstavby bytov.

 

Autor: (ts-msu-(SY))


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2017
Aj v Nitre ocenili pedagógov materských a základných škôl
Pri príležitosti Dňa učiteľov boli v priestoroch nitrianskej Synagógy v utorok 28. marca ocenení pedagogickí pracovníci z materských,  základných a umeleckých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitry.
viac
21.04.2018
Primátor navštívil Augsburg, projekt Fuggerovskej cesty je bližšie
Kooperácia slovensko-nemeckých historikov za účelom nových poznatkov a definovania spoločných pilierov pri tvorbe Fuggerovskej cesty je jedným z krokov, na ktorom sa dohodol primátor Banskej Bystrice Ján Nosko s hlavou univerzitného, druhého najstaršieho mesta v Nemecku, Augsburg, Kurtom Griblom.
viac
14.10.2019
Mesto Nitra očakáva výpadok príjmov z podielových daní vo výške 2,5 milióna eur
Nitrianska radnica počíta na budúci rok v mestskom rozpočte s výpadkom príjmov z podielových daní v hodnote 2,5 milióna eur. Magistrát preto bude musieť prepracovať východiská, na základe ktorých sa mala vypracovať konečná podoba rozpočtu Nitry na rok 2020.
viac
06.02.2021
Obecný úrad nie je nemocnica, starosta nie je doktor
Predstavitelia obcí a miest okresu Nitra potrebujú funkčné riešenia, súčinnosť regionálnej samosprávy a trhové ceny. Starostovia obcí, združených v RZ ZMOS okresu Nitra hľadajú možnosti, ako zabezpečiť občanom dostupnosť služieb v súvislosti s vírusom COVID-19 tak, aby neplytvali verejnými zdrojmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %