Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
04.06.2018 05:36

Návštevníci mesta si budú môcť bezplatne zapožičať bicykle


Ilustračná snímka MsÚ Liptovský Hrádok


Spojenie športovej aktivity so spoznávaním okolia Liptovského Hrádku by od leta mala zabezpečiť bezplatná požičovňa bicyklov. Miestni mestskí policajti prišli s nápadom spojazdniť staršie nevyužívané bicykle a sprístupniť ich každému, kto bude mať záujem zatraktívniť si svoj pobyt na Liptove.


„Prvotná myšlienka vznikla počas debaty s kolegom o tom, že mám starší bicykel a neviem, čo s ním. Potom sme zistili, že aj ďalší kolega taký má. Napadlo nám, že by ste ich mohli využiť a vymyslieť niečo ako zdieľané bicykle,“ povedal o iniciatíve náčelník Mestskej polície v Liptovskom Hrádku Peter Čajka.       

Bicykle budú záujemcom k dispozícii zadarmo. Rezervácia bude možná na občiansky preukaz. Podľa slov náčelníka mestskej polície sa v súčasnosti ozývajú i ďalší záujemcovia, ktorí ponúkajú svoje nevyužité bicykle. „Nechceli sme kupovať nové. Zámerom bolo použiť to, čo máme,“ dodal.       

Policajti oslovili i partnera projektu - firmu, ktorá predáva bicykle. Tá čiastočne pomôže s opravami a nutným servisom. „Oslovili sme i Komunitnú nadáciu Liptov a pracujeme na tom, aby sa nám myšlienku podarilo zrealizovať. Pevne verím, že do leta sa nám to vydarí. Kto by chcel darovať bicykel, môže kontaktovať Mestskú políciu v Liptovskom Hrádku,“ uzavrel.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2018
Počet volebných obvodov v meste klesol zo siedmich na dva
V novembrových komunálnych voľbách už obyvatelia Liptovského Hrádku nebudú voliť v siedmich obvodoch, ale len v dvoch. Doterajší počet mestských poslancov v množstve 13 zostáva zachovaný.
viac
09.10.2021
V polyfunkčnej budove pribudne 14 bytov a 6 apartmánov
Ďalšia lokalita v Liptovskom Hrádku sa začína postupne meniť. Reč o polyfunkčnej budove na Belanskej ulici, ktorá sa nachádza medzi obvodným oddelením polície a domom kultúry.
viac
04.06.2022
Dovalovo zdobí sedemnásť metrovy máj
Mestská časť Liptovského Hrádku Dovalovo žila počas piatku 3. júna 2022 stavaním mája. Vďaka šikovným a mocným chlapom bol sedemnásť metrov vysoký máj za krátky čas postavený.
viac
23.02.2023
Novú okružnú križovatku v Liptovskom Hrádku by mali začať stavať na jar
Výstavba novej okružnej križovatky pod Skalkou v Liptovskom Hrádku by sa mala začať na jar tohto roka. Potvrdila to hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %