Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
21.12.2021 11:35

Návštevníci Oravského hradu stretnú počas Vianoc rozprávkové bytosti


Na archívnej snímke Oravský hrad. Snímka zdroj: (tasr).


Rodiny s deťmi, ktoré sa od utorka 28. decembra do štvrtka 30. decembra vyberú na Oravský hrad v Oravskom Podzámku, čaká interaktívny rozprávkový program.


Podujatie bude súčasťou historickej prehliadky hradu. Na oficiálnej webovej stránke o tom informovalo Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava, ktoré je správcom hradu.

Oravský hrad bude pre turistov sviatočne vyzdobený. "Návštevníci sa môžu tešiť na stretnutie s rozprávkovými bytosťami, vianočnú náladu, zaujímavé úlohy, koledy a súťaže," priblížili pracovníci z múzea.

Vstup na podujatie je v režime OP, pre deti do 12 rokov a dvoch mesiacov bez obmedzenia. Nutný je respirátor a bezpečný odstup. Vianočné prehliadky sú bez sprievodcu.

Oravský hrad, ktorý postavili na skale nad riekou Orava v Oravskom Podzámku ako "orlie hniezdo", je jednou z turistických atrakcií severného Slovenska. Hrad začali budovať na mieste starého dreveného hrádku po tatárskom vpáde v roku 1241. Tvorí ho rad budov sledujúcich tvar hradného vrchu a brala. V roku 1556 sa dostal do rúk Thurzovcom, ktorí uskutočnili jeho najrozsiahlejšiu prestavbu. Dnešnú podobu dostal Oravský hrad v roku 1611.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.07.2019
Návštevníci Oravského hradu prežijú deň v stredoveku
Deň v stredoveku zažijú návštevníci Oravského hradu v prvú augustovú nedeľu. Nádvorím hradu sa bude niesť stredoveká atmosféra plná hudby, tanca, bojového umenia, ale i zabudnutých príbehov.
viac
02.10.2020
Na zaniknutom hrade sa konala prvá komentovaná prehliadka
Na zaniknutom hrade Breznica sa vo štvrtok (1. 10.) v rámci projektu Pohronská hradná cesta konala vôbec prvá komentovaná prehliadka.
viac
15.07.2021
Vláčik Korýtko v prevádzke
Obľúbená atrakcia v Ružomberku, historický vláčik Korýtko, zažíva už svoju štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.
viac
09.08.2021
Návštevníci Oravského hradu si môžu zahrať novú zábavnú hru spojenú s históriou
Oravské múzeum Pavla Országha Hviezdoslava pripravilo pre návštevníkov Oravského hradu novú zábavnú hru, dostupnú prostredníctvom QR kódov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %