Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
15.04.2021 11:30

Nemocnicu Bory by mohli kolaudovať v lete na budúci rok


Snímka zdroj: (nemocnica-bory.sk).


Na stavbe sa realizujú všetky vnútorné práce, ako vzduchotechnika vrátane vykurovacieho a chladiaceho systému, vodovodné rozvody, kanalizácia, potrubná pošta, silnoprúdové rozvody, sadrokartónové priečky či obklady a podlahy.


Informovala o tom komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.      

Podľa projektového riaditeľa nemocnice Jána Klimka projekt napreduje podľa plánu. „Každý deň do stavby aktuálne investujeme priemerne sumu 164 000 eur. Spolu ide o 60 miliónov preinvestovaných finančných prostriedkov za rok,” uviedol. Práce týkajúce sa technickej infraštruktúry budovy by mali byť ukončené na prelome tohto a budúceho roka.      

Počas septembra až októbra by do budúcej nemocnice mala prísť časť medicínskej techniky. Ďalšie medicínske technológie by mali inštalovať od marca budúceho roka. Projektový manažér nemocnice Vladimír Kumičák doplnil, že v októbri 2022 plánujú uviesť do skúšobnej prevádzky prvé nemocničné ambulancie.      

Pre personál by mala slúžiť ubytovňa s kapacitou 200 lôžok. Určená je pre sestry, ktoré budú hľadať ubytovanie pri nástupe do práce, ale aj pre lekárov, ktorí budú prichádzať do Bratislavy na školenia a atestácie. Rovnako ju však budú môcť využiť napríklad lekári, ktorí sa budú sťahovať do Bratislavy.      

Nemocnica bude mať vyše 400 lôžok. Ročne plánuje uskutočniť 35 000 hospitalizácií a 350 000 ambulantných vyšetrení. Stáť by mala približne 240 miliónov eur. Jej oficiálne otvorenie je naplánované na začiatok roka 2023.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.11.2020
Vo Vajnoroch pribudol nový vodovod, začína sa opravovať aj kanalizácia
V bratislavských Vajnoroch pustila v piatok Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) vodu do nového vodovodu na ulici Za humnami. Generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš zároveň ohlásil začiatok opravy vákuovej kanalizácie v tejto mestskej časti za viac ako milión eur.
viac
04.01.2022
Plány splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity v roku 2022
Základnými prioritami nového splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity Jána Hera v roku 2022 je naplnenie cieľov Plánu obnovy a odolnosti a efektívne čerpanie zdrojov súčasného a predchádzajúceho programového obdobia vo vzťahu k marginalizovaným rómskym komunitám a výchove a vzdelávaniu.
viac
04.01.2022
ZMOS prichádza s enviroakadémiou
Združenie miest a obcí Slovenska prichádza s enviroakadémiou. Cieľom tejto agendy bude pokrytie kľúčových aspektov životného prostredia z hľadiska miestnej územnej samosprávy.
viac
08.11.2023
Najvyššia budova Slovenska je skolaudovaná
Prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower na nábreží Dunaja je právoplatne skolaudovaný. Stavebný proces pod taktovkou developerskej spoločnosti J&T REAL ESTATE (JTRE) je tak necelé štyri roky od získania stavebného povolenia úspešne ukončený.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %