Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.01.2020 01:00

Nepočujúci z celého Slovenska budú 'plesať' v Prievidzi už po druhý raz


Ilustračný snímok, zdroj :nepocujuci.sk


Nepočujúci z celého Slovenska budú 'plesať' v Prievidzi po druhý raz. Podujatím, ktoré bude v sobotu (18. 1.) v dome kultúry, sa Slovenský zväz nepočujúcich snaží poukázať na to, že hoci sú hendikepovaní, vedia sa takíto ľudia zabaviť rovnako ako ostatní.


TASR o tom v piatok informoval predseda Slovenského zväzu nepočujúcich Jaroslav Cehlárik.       

"Slovenský zväz nepočujúcich sa snaží zabezpečovať program pre nepočujúcich z celého Slovenska, aby práve pre komunikačnú bariéru mali rovnakú možnosť zabaviť sa na takomto spoločenskom podujatí tak ako všetci ostatní. Sme veľmi radi, že už po druhýkrát môžeme privítať nepočujúcich na plese, tentoraz v Prievidzi," uviedol Cehlárik.       

Občianske združenie sa podľa neho snaží o to, aby sa Celoslovenský ples nepočujúcich stal tradíciou na niekoľko rokov. Pripravuje ho vždy v inom meste na Slovensku. "Chceme ukázať verejnosti, že sme síce svojím spôsobom hendikepovaní, no neuzatvárame sa do seba, do izolácie, ale vieme sa takisto zabávať, i keď možno iným spôsobom ako počujúci, a to prostredníctvom posunkového jazyka," dodal.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2017
Ples mesta Prievidza 2017 má podtitul „Česko&Slovenský večer“
Mesto a Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS) srdečne pozývajú na Ples mesta Prievidza, ktorý každoročne otvára plesovú sezónu na hornej Nitre.
viac
26.05.2018
Úspešný 3. ročník Olympiády detí hornej Nitry
Dejiskom 3. ročníka Olympiády detí hornej Nitry bol už tradične atletický areál ZŠ Sama Chalupku v Prievidzi.
viac
14.09.2018
Prievidza začala s realizáciou pilotného projektu podzemných kontajnerov
Samospráva Prievidze začala v týchto dňoch s realizáciou pilotného projektu budovania veľkoobjemných podzemných kontajnerov. Celkovo zabezpečí výstavbu siedmich stojísk s 28 podzemnými kontajnermi na triedený odpad, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
03.12.2018
Do primátorského kresla opäť zasadla Katarína Macháčková
Do primátorského kresla v Prievidzi opäť zasadla Katarína Macháčková (Spolu-občianska demokracia). Staronová primátorka, ktorá metropolu hornej Nitry povedie tretie volebné obdobie po sebe, v pondelok zložila na ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) svoj sľub.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %