Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
21.02.2018 12:25

Neprofesionálni divadelníci sa zídu na súťaži Javiskový škriatok


Snímka zdroj: MsKS Šaľa - Mesto Šaľa


V Dome kultúry v Šali sa zídu neprofesionálni divadelníci z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce. Svoje umenie predstavia 28. februára a 1. marca na regionálnej postupovej súťaži Javiskový škriatok, ktorú pravidelne organizuje Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre.


 Prehliadka a súťaž dramatickej tvorivosti je určená detským divadelným súborom, literárno-dramatickým krúžkom, kolektívom i jednotlivcom, ktorí pracujú s technikami detskej dramatickej tvorivosti. Ponúka tiež priestor divadlám dospelých, ktoré hrajú pre detského diváka.       

Ako pripomenuli organizátori, cieľom podujatia Javiskový škriatok je prezentácia a konfrontácia samotných divadelných súborov, ale aj rôznych štýlov práce s deťmi. "Vytvára priestor na vzájomnú inšpiráciu, vzdelávanie a výmenu skúseností z umeleckého a pedagogického vedenia súborov a divadiel. Súťaž umožňuje pedagogickým zamestnancom využívať poznatky zo súťaže na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu," uviedla Silvia Bartáková z KOS.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2019
Neprofesionálni divadelníci budú súťažiť a vzdelávať sa
Mladí i dospelí neprofesionálni divadelníci sa zídu v Močenku na krajskej postupovej súťaži Na scénu 2019. Divadelné kolektívy z Nitrianskeho kraja čaká od 26. do 28. apríla okrem samotných vystúpení aj množstvo vzdelávacích aktivít.
viac
21.05.2022
Na Zlatej priadke v Šali bude súťažiť 15 detských divadelných súborov
Po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou sa v Šali uskutoční 49. ročník celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka 2022.
viac
24.01.2024
Súťaž Javiskový škriatok predstaví detskú dramatickú tvorivosť
Divadlá hrajúce predstavenia pre deti z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce sa 12. a 13. marca zídu v Dome kultúry v Šali na regionálnej prehliadke. Podujatie s názvom Divadelný škriatok je súťažou detskej dramatickej tvorivosti.
viac
11.03.2024
Na podujatí Javiskový škriatok sa v Šali zídu detskí divadelníci z troch okresov
Divadlá hrajúce predstavenia pre deti z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce sa aj tento rok zídu na podujatí Javiskový škriatok. Ide o regionálne kolo celoštátnej prehliadky a súťaže detskej dramatickej tvorivosti Zlatá Priadka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %