Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
05.05.2021 01:20

Netradičné oslavy Dňa Európy na Slovensku sa blížia


Banner.


Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku aj tento rok pripravuje v spolupráci so svojimi partnermi oslavy Dňa Európy. Budú prebiehať od 6. mája a obsiahnu množstvo prevažne online podujatí a aktivít. Všetko za dodržania prísnych opatrení na spomalenie šírenia koronavírusu.


9. máj oslavujeme každý rok už tradične ako Deň Európy a súčasne aj ako výročie Schumanovej deklarácie, ktorá sa stala základom dnešnej zjednotenej Európy. Schumanova deklarácia tento rok oslávi 71. výročie. Jedna z najvýznamnejších myšlienok, ktorú v nej vyjadril jej autor Robert Schuman ešte v roku 1950, zostáva stále aktuálna a v súčasnej kríze pandémie ochorenia COVID-19 zaznieva jej posolstvo dokonca ešte silnejšie: „Európa sa nestvorí naraz, alebo podľa jediného plánu. Bude postavená prostredníctvom konkrétnych úspechov, ktoré najprv vytvoria skutočnú solidaritu.” A práve európska solidarita je v súčasnej koronakríze významnou oporou Európanov.

Deň Európy 2021 v Košiciach

Oslávte Deň Európy tentokrát vo virtuálnej podobe z košického štúdia. S metropolou východu sa spojí Zastúpenie EK na SLovensku 6. mája 2021 od 13:00 do 20:00. Čaká nás program plný hudby, súťaží o pekné ceny a rozhovorov so zaujímavými hosťami – napr. podpredsedom Európskej komisie Marošom Šefčovičom, slovenskými poslancami Európskeho parlamentu a ďalšími známymi tvárami. Osláv tohtoročného Dňa Európy sa môžete zúčastniť jednoducho - stačí kliknúť na stránku www.deneuropy.eu  a sledujte program naživo.

Panelová diskusia „Quo Vadis Európa“ z Bruselu

V piatok 7. mája 2021 od 14:00 hod bude prebiehať panelová diskusia „Quo vadis Európa?“ pri príležitosti blížiacej sa Konferencie o budúcnosti Európy.

Bližšie informácie o online podujatiach TU 

Autor: (EK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2020
Slovensko si dnes pripomenie Deň Európy
Deň Európy si Slovensko aj napriek pandémii nového koronavírusu pripomenie množstvom online podujatí, ale aj umením v uliciach Bratislavy. Oslavy pripravilo Zastúpenie Európskej komisie (EK) na Slovensku. Pripomína však, že oslavy sa budú realizovať za dodržania prísnych protipandemických opatrení.
viac
24.11.2020
Týždeň otvoreného vládnutia 2020 prináša online prezentácie a workshopy
Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti pozýva samosprávy – mestá, obce, samosprávne kraje - na zaujímavé a užitočné online prezentácie a workshopy, ktoré sa uskutočnia v rámci Týždňa otvoreného vládnutia 2020.
viac
01.02.2021
Európska komisia schválila schému štátnej pomoci pre šport
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti informáciu Protimonopolného úradu Slovenskej republiky vo vzťahu k schéme Európskej komisie (EK) k štátnej pomoci na podporu športu v súvislosti s vypuknutím ochorenia COVID-19 vo výške 8 mil. eur.
viac
19.02.2021
Európska komisia: Zimná hospodárska prognóza
Európska komisia minulý týždeň zverejnila Zimnú hospodársku prognózu, podľa ktorej sa očakáva nárast hospodárstva eurozóny a EÚ v rokoch 2021 a 2022. Očakáva sa, že slovenská ekonomika sa dostane na svoju predpandemickú úroveň do konca roka 2021 a v roku 2022 porastie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %