Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.01.2020 01:55

Neúplná sada hlasovacích lístkov


Parlamentné voľby 2020


V prípade, že volič nedostal v obálke úplnú sadu hlasovacích lístkov, alebo sa vyskytol iný nedostatok, je potrebné, aby túto skutočnosť hneď oznámil odosielateľovi a bude mu obratom zaslaná nová sada hlasovacích lístkov.


Kontaktovať je vždy potrebné odosielateľa, teda tú obec, ktorá mu hlasovacie lístky zaslala, resp. ministerstvo ak mu zaslalo hlasovacie lístky. Odporúčame, aby mail, ktorým požiada o novú sadu hlasovacích lístkov na obec, zaslal pre informáciu  v kópii aj na adresu volby@minv.sk.

Ministerstvo vnútra zaznamenalo zatiaľ za celú Slovenskú republiku  4 oznámenia o chybných zásielkach  z počtu 55 141 odoslaných zásielok.

Vo všetkých prípadoch ide o ľudský faktor. Sady volebných materiálov skladajú do obálky zamestnanci obecných úradov, mestských úradov a zamestnanci odboru volieb referenda a politických strán.

Ministerstvo vnútra upozornilo prostredníctvom okresných úradov všetky obce na Slovensku, aby na reklamácie voličov reagovali urýchlene, a novú sadu hlasovacích lístkov zaslali voličovi pokiaľ je možné  ešte v ten istý deň.

Autor: (mvsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2019
Voľby2020: Slováci v zahraničí budú môcť využiť voľbu poštou
Poslancov Národnej rady SR možno vďaka voľbe poštou voliť zo zahraničia. Treba však o ňu požiadať. Záujemcovia o takúto formu hlasovania môžu podať žiadosť do 10. januára 2020. Žiadať sa dá listom alebo elektronicky. Voliči nájdu žiadosť na webstránke MV SR. Parlamentné voľby budú 29. februára 2020.
viac
23.12.2019
O voľbu poštou zo zahraničia možno požiadať do 10. januára aj emailom
O voľbu poštou zo zahraničia treba požiadať do 10. januára budúceho roka. Žiadosť možno podať aj elektronicky. Obálka s odovzdaným hlasovacím lístkom musí byť doručená najneskôr do 28. februára 2020. Ministerstvo vnútra SR upozorňuje, že si netreba voľbu poštou nechávať na poslednú chvíľu.
viac
30.12.2019
O hlasovací preukaz je možné elektronicky požiadať do 10. februára
Ak bude volič v deň februárových parlamentných volieb na Slovensku, ale mimo trvalého pobytu, môže požiadať obec o hlasovací preukaz. S preukazom môže voliť v ktorejkoľvek volebnej miestnosti na Slovensku.
viac
17.08.2020
V troch obciach sa nebudú 3. októbra konať doplňujúce voľby
V troch obciach si občania nebudú 3. októbra voliť poslancov obecných zastupiteľstiev, pretože v nich neboli podané kandidátne listiny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %