Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.06.2021 08:25

Newsletter ZMOS k detským ihriskám


Ilustračná snímka: (nitrianskepravno.sk).


Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti aktuálny newsletter, v ktorom sa sústredilo na problematiku detských ihrísk.


Združenie miest a obcí Slovenska nevidelo reálny prínos v zákone o detských ihriskách. Zameranie tejto legislatívy a jej prínos boli skutočne diskutabilné, a to vzhľadom k reálnym povinnostiam vlastníkov a správcov detských ihrísk starať sa o bezpečnosť všetkých hracích prvkov, ktorá platila aj pred touto legislatívou.

Napokon, Združenie miest a obcí Slovenska realizovalo na reprezentatívnej vzorke štatutárnych predstaviteľov miest a obcí prieskum, z ktorého vo vzťahu k detským ihriskám vyplynulo, že 79,5 % samospráv má na území mesta/obce verejné detské ihriská, pieskoviská a športoviská.

Do pozornosti zároveň dávame odpovede na ďalšiu, mimoriadne dôležitú otázku: Ak máte na území mesta/obce verejné detské ihriská, pieskoviská a športoviská, kto ich spravuje? a) obec vo vlastnej réžii 94, 5 %, b) organizácia zriadená mestom/obcou 4, 7 %, c) zmluvný partner na základe verejného obstarávania 0, 9 %. Tento prieskum bol realizovaný ešte pred prijatím medzičasom zrušeného zákona, čo znásobuje zodpovednosť za prevádzku aj bezpečnosť.

V aktuálnom vydaní newslettera Včasná intervencia sme sa sústredili na to, čo v konečnom dôsledku znamená zrušenie tohto zákona v praxi. Newsletter je k dispozícii TU 

Doposiaľ spracované metodické materiály v rámci Včasnej intervencie ZMOS sú k dispozícii TU 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2020
Prvá vlna COVID-19 odkryla informačný deficit
Združenie miest a obcí Slovenska zrealizovalo prieskum, ktorý sa okrem iného sústredil na to, odkiaľ získavali samosprávy informácie a usmernenia o pandémii COVID-19. Zistenia ukazujú, z čoho je potrebné sa poučiť, aby sa neopakovali komunikačné nedostatky.
viac
26.11.2020
Zavedenie pravidiel na likvidáciu bioodpadu sťažuje koronakríza
Nové legislatívne pravidlá na likvidáciu kuchynského bioodpadu by mali na Slovensku platiť od januára budúceho roka.
viac
01.12.2020
Podľa prieskumu ZMOS mobilný internet nie je samozrejmosťou
Združenie miest a obcí Slovenska pozná výsledky prieskumu zameraného na internetizáciu samospráv. Odkrýva realitu verejných wifi zón a napovedá, aké ponuky prichádzajú mestám a obciam.
viac
19.04.2021
ZMOS skúma problematiku stavebnej agendy
Združenie miest a obcí Slovenska dnes začalo reprezentatívny prieskum zameraný na problematiku stavebnej agendy v samosprávach, ktorá je vo výraznej miere formovaná stavebným zákonom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %