Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
06.03.2023 04:15

Nitra chce od polovice marca rozbehnúť viaceré investície


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Nitra začne po zimnej stavebnej uzávere pracovať na viacerých investičných akciách. Ako informoval mestský úrad, po 15. marci sa bude pokračovať v už začatých stavebných prácach i na nových projektoch.


V rámci rozbehnutých investícií chce radnica pokračovať v revitalizácii mestského lesu Borina, v obnove Starého parku a Nového parku i Brezového hája. V priebehu niekoľkých týždňov má byť tiež odovzdané stavenisko firme, ktorá bude stavať podjazd pod Univerzitným mostom, aby sa prepojili cyklistické trasy na nábreží rieky Nitra. "Bude sa pokračovať aj v rekonštrukcii pešej lávky nad železnicou, v prácach na cyklotrase Mlynárce - Diely - Klokočina a v revitalizácii hradného kopca," uviedol magistrát.

V rámci nových investícií chce radnica vybudovať workoutové ihrisko v Párovských hájoch, parkovisko na Bazovského ulici, rekonštruovať chodník na Mostnej ulici i most na Ulici Medzi vodami a ďalšie komunikácie v meste. Začať sa má tiež prvá etapa prác na novej obradnej sieni v mestskej časti Dolné Krškany i úpravy Kina Lipa či práce v okolí Domu smútku v Horných Krškanoch. Ako informoval mestský úrad, v balíku nových investícií je aj sedem detských ihrísk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.09.2017
Nitra pripravuje kreatívne centrum za vyše 20 miliónov eur
Do konca tohto roka chce mať radnica vypracovaný projektový zámer výstavby nového kreatívneho centra, ktoré má vyrásť v bývalých kasárňach pod Zoborom a v niekdajšom kine Lipa. Celové náklady na zriadenie centra dosiahnu sumu viac ako 20 miliónov eur.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
25.06.2021
Handlová chce budovať nové stojiská na komunálny odpad za 200 000 eur
Samospráva Handlovej má záujem vybudovať nové stojiská na nádoby na komunálny odpad vo vybraných častiach mesta. Na tento účel vyčlenila 200 000 eur. Investičnú akciu, ktorú chce radnica financovať z rezervného fondu, zahrnula do štvrtej úpravy rozpočtu mesta. Mestskí poslanci ju schválili.
viac
31.05.2023
Nitra si vezme desaťmiliónový úver na investičné akcie
Mesto Nitra si vezme desaťmiliónový úver určený na financovanie investičných akcií. Radnica pôvodne uvažovala o pôžičke vo výške piatich miliónov eur, mestskí poslanci však na svojom májovom rokovaní rozhodli, že si mesto požičia dvojnásobok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %