Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
16.11.2019 12:00

Nitra hľadá ľudí na odpratávanie snehu, za prácu ponúka odmenu


Ilustračná snímka, zdroj: HomePro


Nitrianska radnica hľadá brigádnikov, ktorí by cez zimu pomohli s odhŕňaním snehu na mestských komunikáciách. Mesto už oznam zverejnilo na sociálnych sieťach. „Hľadáme aktívnych ľudí, ktorí pomôžu svojmu mestu popasovať sa s nádielkami snehu,“ uvádza sa vo výzve.


Radnica pripomína, že takzvaná chodníková novela preniesla povinnosť postarať sa o chodníky na plecia miest a obcí. „V Nitre máme takmer 400 kilometrov chodníkov. Aby sme to všetko v zime zvládli, potrebujeme pomoc obyvateľov. Záujemcovia sa môžu prihlásiť na mestskom úrade,“ konštatuje mesto vo výzve. Radnica zároveň pripomína, že s aktívnymi občanmi podpíše dohodu, na základe ktorej vyplatí päť eur za hodinu odpratávania snehu.       

Mesto už počas minulej zimy využilo pri odstraňovaní snehu a ľadu z chodníkov 52 aktivačných pracovníkov. Radnica sa vtedy dohodla na spolupráci so Zborom väzenskej a justičnej stráže, takže sa do zimnej údržby zapojilo aj desať mužov vo výkone trestu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2017
Od polovice novembra budú cesty v Trenčianskom kraji monitorované nepretržite
O bezpečnosť na cestách sa v zimnom období starajú cestári 24 hodín denne. Tento rok so 60 kusmi posypovej techniky a 27 nakladačmi. Správa ciest TSK je pripravená aj na prípadné mimoriadne stavy.
viac
09.01.2019
Život v meste komplikujú desiatky centimetrov snehu
Desiatky centimetrov čerstvého snehu, ktoré napadli počas utorkového (8. 1.) výdatného sneženia, skomplikovali dopravu v Čadci a ohrozujú bezpečnosť obyvateľov aj návštevníkov mesta.
viac
11.01.2019
Mesto vyčlenilo na zimnú údržbu takmer 100-tis. eur
Samospráva Handlovej zabezpečuje zimnú údržbu ciest a chodníkov prostredníctvom mechanizmov i desiatok aktivačných pracovníkov. Ako po iné roky, aj tentoraz sa však stretáva s problémami najmä v lokalitách s individuálnou bytovou výstavbou, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
29.11.2019
Radnica má na zimnú údržbu vyčlenených takmer 70-tis. eur
Mesto Stropkov má na zimnú údržbu k dispozícii viac peňazí ako minulý rok. Na tento rok je vyčlenených takmer 70-tis eur. V minulých rokoch to bolo o 3000 až 6000 eur menej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %