Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
20.01.2021 03:25

Nitra hľadá odborníkov na rozhodovanie o využití financií z EÚ


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Nitra hľadá odborníkov, ktorí budú spolurozhodovať o tom, aké projekty z fondov Európskej únie (EÚ) budú pomáhať pri rozvoji regiónu. Radnica už na svojej webovej stránke zverejnila formulár, prostredníctvom ktorého sa záujemcovia môžu prihlásiť.


Vybraní uchádzači budú súčasťou Kooperačnej rady udržateľného mestského rozvoja Nitra. Tá sa bude skladať z troch komôr. „Ide o Komoru občianskej spoločnosti, teda tretí sektor, občianske združenia, neziskové organizácie a cirkvi. Ďalšou je Komora podnikateľského sektora zastrešujúca napríklad firmy a živnostníkov a Komora vedy, výskumu a vzdelávania,” oznámil magistrát.

Vo všetkých komorách budú odborníci, ktorí budú za svoju oblasť hovoriť o projektoch, ktoré by sa mali v regióne zrealizovať z prostriedkov EÚ. „Tieto komory tak ovplyvnia rozvoj regiónu. Začína sa nové programové obdobie EÚ na roky 2021 až 2027. V ňom budú mať práve regióny zjednodušený prístup k financovaniu svojich rozvojových potrieb. Mesto Nitra ako takzvané jadrové mesto udržateľného mestského rozvoja preto hľadá partnerov do všetkých troch komôr kooperačnej rady,” oznámila radnica.

Rada bude stálym kolektívnym, komunikačným a koordinačným orgánom, ktorý bude zabezpečovať aj územnú spoluprácu v regióne. „Rozhodovať bude o podpore aktivít v rôznych sférach od cestovného ruchu či športu cez školstvo a sociálne služby až po dopravu a bývanie,” pripomenula radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2017
Univerzity dostanú financie na vzdelávanie odborníkov na eurofondy
Na jeseň sa na desiatich slovenských univerzitách rozbehnú nové predmety, ktoré pripravia mladých na prácu s eurofondmi.
viac
14.11.2017
Nitra hľadá zdroje na financovanie projektov Smart City
Mesto Nitra hľadá zdroje na implementáciu projektu Smart City. Vedenie mesta sa stretlo so zástupcami Európskej investičnej banky, prostredníctvom ktorej plánuje časť projektov financovať.
viac
19.02.2020
Vyhlásili výzvu na podporu malých a stredných podnikov v regióne Horná Nitra
Ministerstvo hospodárstva SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratné finančné príspevky zameranú na podporu rozvoja podnikania malých a stredných podnikov v rámci Iniciatívy Európskej komisie zameranej na transformáciu uhoľného regiónu Horná Nitra.
viac
17.06.2021
Národná sieť MAS: Naliehavo potrebujeme zmenu
Miestne akčné skupiny sa nachádzajú v kritickej situácii. Pre zle nastavené podmienky nedokážu vyčerpať všetky financie v tomto programovom období, navyše v budúcom programovom období 2021-2027 to bude ešte horšie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %