Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.01.2018 01:30

Nitra má projekty na výstavbu a opravu kanalizácie za vyše štyri milióny eur


Ilustračná snímka.


Nitrianska radnica má pripravené projekty na výstavbu a opravu kanalizácie za viac ako štyri milióny eur. V prípade, že sa na ne nájdu peniaze v mestskom rozpočte, mohli by sa zrealizovať už v roku 2018.


Ako sa uvádza v zozname, ktorý vypracovala radnica, momentálne je pripravená projektová dokumentácia k výstavbe na približne dvoch desiatkach ulíc v rôznych častiach mesta. Polovica pripravovaných investícií už má vydané aj stavebné povolenie.   

Najrozsiahlejšie investičné akcie by sa mali realizovať v mestskej časti Horné a Dolné Krškany, kde sa má v siedmich lokalitách vybudovať kanalizácia za vyše 1,6 milióna eur. Nasleduje mestská časť Kynek s investíciami v hodnote 1,2 milióna eur a Zobor, na ktorom sa má postaviť kanalizácia za takmer 900 000 eur.       

Či k pripravovanej výstavbe skutočne v tomto roku aj dôjde, nie je ešte podľa magistrátu isté. „Vypracovanie samotného harmonogramu a časového plánu budovania kanalizácie pre rok 2018 z pozície mestského úradu (MsÚ) nie je možné, pretože to záleží od príslušného finančného krytia v rozpočte mesta, a to závisí od schválenia mestským zastupiteľstvom v Nitre,“ uviedol prednosta MsÚ Igor Kršiak.       

Celkové náklady na kompletné dobudovanie kanalizácie v celom meste sú na úrovni približne deväť miliónov eur. Najviac investícií by malo smerovať do mestských častí Zobor, Horné a Dolné Krškany, Mlynárce i Kynek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Mesto Zvolen pripravuje polmiliónovú obnovu športového areálu pri ZŠ Hrnčiarska
Vo Zvolene sa modernizovalo počas letných prázdnin viacero škôl. Vymenili sa palubovky v niektorých telocvičniach, školy sa zateplili, dostali nové okná, opravili sa strechy.
viac
18.01.2017
Nitra potrebuje na dobudovanie kanalizácie deväť miliónov eur
Podľa slov technicko-investičného riaditeľa Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti (ZaVS), a.s., Štefana Štefeka chýba kanalizácia predovšetkým v mestských častiach Zobor, Horné a Dolné Krškany, v Mlynárciach, na Kyneku, v časti Šúdol a na Sadovej ulici na Chrenovej.
viac
27.02.2017
Šaľa vyčlenila 5000 eur na projekty, ktoré navrhnú samotní občania
Mestské zastupiteľstvo v Šali schválilo pre rok 2017 výdavky vo výške 5000 eur na projekty, ktoré si spracujú samotní obyvatelia mesta. Svoje návrhy môžu skupiny obyvateľov i jednotlivci doručiť buď prostredníctvom pošty, alebo do podateľne  Mestského úradu v Šali do konca mája tohto roka.
viac
17.02.2021
Nitra pripravuje výstavbu kanalizácie na troch uliciach
Mesto Nitra sa uchádza o dotáciu 400 000 eur na výstavbu kanalizácie. Z nenávratného finančného príspevku z Environmentálneho fondu má byť postavená kanalizácia na troch uliciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %