Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
07.12.2022 07:45

Nitra pokračuje v rekonštrukcii objektov pre kreatívne centrum


Snímka zdroj: (Mesto Nitra).


Na Martinskom vrchu v Nitre pokračujú aj cez zimu stavebné práce na rekonštrukcii objektov, ktoré budú slúžiť novému kreatívnemu centru. V roku 2020 získalo mesto na jeho vybudovanie 15,5 milióna eur z prostriedkov Integrovaného regionálneho operačného programu.


Ukončenie kompletnej rekonštrukcie všetkých objektov je naplánované na koniec roka 2023. "Výsledkom stavebných prác a technologického zabezpečenia bude areál plný kreativity, kultúry a príjemnej atmosféry. Vyrastú tu remeselné dielne, hudobné skúšobne, viacúčelová sála, creative shop, čitáreň, moderný coworking aj mikropark," informovalo pred časom Kreatívne centrum Nitra.

Podľa radnice už v týchto dňoch stavebná firma realizuje prepojenie átria medzi jednotlivými budovami. "Súčasťou prác sú terénne úpravy a základy, podkladové betóny, hydroizolačné a tepelnoizolačné vrstvy, rozvody kanalizácie. Vykonáva sa aj očistenie a podrezanie muriva hydroizoláciou, domurovanie a príprava stavebných otvorov. Súčasťou prác sú aj vence zo železobetónu a nová strešná konštrukcia," uviedol mestský úrad. Ako pripomenul, súčasťou budovania kreatívneho centra je aj obnova objektu bývalého kina Palace.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.09.2017
Nitra pripravuje kreatívne centrum za vyše 20 miliónov eur
Do konca tohto roka chce mať radnica vypracovaný projektový zámer výstavby nového kreatívneho centra, ktoré má vyrásť v bývalých kasárňach pod Zoborom a v niekdajšom kine Lipa. Celové náklady na zriadenie centra dosiahnu sumu viac ako 20 miliónov eur.
viac
10.01.2022
Stavbu komunitného centra zabrzdili verejné obstarávania
V poradí tretie verejné obstarávanie na prestavbu bývalého obecného úradu na komunitné centrum vypísali v uplynulých týždňoch v Senohrade v okrese Krupina.
viac
30.08.2023
Mesto pokračuje v rekonštrukcii budov pre kreatívne centrum
Rekonštrukcia štyroch budov v areáli bývalých kasární na Martinskom vrchu v Nitre výrazne pokročila. Skonštatoval to primátor Marek Hattas, ktorý pripomenul, že objekty sa stanú súčasťou Kreatívneho centra Nitra.
viac
04.12.2023
Stovky ľudí podpísali výzvu na záchranu projektu kreatívneho centra
Viac ako 700 ľudí sa od nedele (3. 12.) podpísalo pod výzvu na záchranu projektu Kreatívneho centra (KC) v Nitre. Sú medzi nimi herci slovenských divadiel, hudobníci, speváci, organizátori medzinárodných festivalov i predstavitelia umeleckých škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %