Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.10.2020 12:20

Nitra predĺži reštauráciám bezplatný prenájom terás


Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Nitra predĺži gastronomickým prevádzkam bezplatný prenájom letných terás na svojich pozemkoch. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom októbrovom rokovaní.


Mesto týmto spôsobom vyšlo v ústrety podnikateľom už po prvej vlne pandémie ochorenia COVID-19. Rovnako chce kaviarňam a reštauráciám pomôcť aj teraz. „Všetci vieme, v akej ťažkej situácii sa nachádzajú všetky gastronomické prevádzky. Prežívajú len tie, ktoré ponúkajú aj jedlá, ak majú možnosť využiť terasy. Predĺžiť preto právo využívať mestské terasy naďalej zdarma je to najmenej, čo sme ako mesto mohli pre ne urobiť,“ uviedol viceprimátor Daniel Balko.      

Podnikatelia budú môcť užívať terasy formou zmlúv o výpožičke počas trvania núdzového stavu. „Jednou z podmienok je, že konštrukčné a vizuálne prevedenie terasy si musia prevádzkovatelia vopred odsúhlasiť s útvarom hlavného architekta mesta,“ doplnil primátor Marek Hattas.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.10.2020
V oranžovej fáze sú štyri školy v BBSK
Štyri stredné školy, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa aktuálne k 5. 10. nachádzajú v oranžovej fáze semaforu.
viac
20.10.2020
Žilinskí poslanci schválili prevádzku letných terás aj po 31. októbri
Letné terasy v Žiline môžu nechať ich prevádzkovatelia otvorené aj po 31. októbri 2020. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline o tom rozhodli na pondelňajšom (19. 10.) zasadnutí prostredníctvom videokonferencie.
viac
24.10.2020
Nitra: Mesto predĺži reštauráciám bezplatný prenájom terás
Mesto Nitra predĺži gastronomickým prevádzkam bezplatný prenájom letných terás na svojich pozemkoch. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom októbrovom rokovaní.
viac
26.10.2020
Majitelia kaviarní a gastroprevádzok môžu prevádzkovať terasy aj v zime
Majitelia kaviarní a gastroprevádzok v Prešove budú môcť prevádzkovať svoje letné terasy alebo sedenia aj v zime. Mesto im v prípade záujmu predĺži platnosť rozhodnutí o umiestnení terasy a sedenia na pešej zóne a priľahlých uliciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %