Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
25.01.2022 09:35

Nitra pripravuje projekty za takmer osem miliónov eur


Mestský park na Sihoti v Nitre.


Mesto Nitra pripravuje viaceré projekty zamerané na revitalizáciu verejných priestorov a zelene. Celkové výdavky na osem projektov dosiahnu sumu takmer osem miliónov eur. Podstatnú časť z týchto nákladov chce radnica zaplatiť z európskych fondov.


V prípade, že mestské zastupiteľstvo realizáciu zámerov schváli, pôjde na ich spolufinancovanie z mestského rozpočtu takmer 400 000 eur. Najväčším projektom je dlhodobo plánovaná obnova Mestského parku na Sihoti v celkovej hodnote viac ako šesť miliónov eur. Rieši obnovu plochy s veľkosťou takmer 94 000 štvorcových metrov. Projekt je rozdelený na štyri etapy, počas ktorých sa bude riešiť hlavná os parku, jeho severná časť, detské ihrisko, zvernica a tiež pikniková i festivalová lúka.

Mesto okrem toho plánuje revitalizovať hradný kopec. V rámci projektu v hodnote takmer 900 000 eur má dôjsť k obnove zelene, vykonajú sa tu protierózne a vodozádržné opatrenia, obnovia sa chodníky, odpočívadlá a vyhliadky a tiež verejné osvetlenie a kamerový systém.

Ďalšie zámery počítajú s revitalizáciou lokálnych parkov na Jarmočnej, Škultétyho a Vašinovej ulici. Rekonštruovať sa má aj areál Základnej školy na Škultétyho ulici. Viac ako 260 000 eur má stáť aj obnova vnútroblokov v centre mesta na Štúrovej ulici, Wilsonovom nábreží a na ulici Za Ferenitkou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.07.2017
Mesto pripravilo päť projektov na zlepšenie životného prostredia
Nitrianska radnica pripravuje niekoľko projektov zameraných na zlepšenie životného prostredia v meste. Magistrát vypracoval päť zámerov, na ktoré chce získať peniaze z európskych fondov.
viac
28.07.2017
Bratislava pokračuje v revitalizácii Námestia slobody
Od spustenia 1. etapy revitalizácie Námestia slobody došlo koncom mája už k značnému zlepšeniu stavu námestia, pričom práce na jeho revitalizácii stále pokračujú.
viac
02.08.2017
Štyri erby na kontajnery so stromami vyrobia miestni študenti
Štyri kovové erby, ktoré budú krášliť kontajnery so stromami v centre Fiľakova, vyrobia miestni stredoškolskí študenti. Ako informoval primátor mesta Attila Agócs, spomínané kontajnery osadia na Hlavnej ulici v rámci revitalizácie zelene.
viac
25.01.2023
V Starom parku sa naplno rozbehli práce na jeho revitalizácii
V nitrianskom mestskom Starom parku sa naplno začala jeho obnova. Zhotoviteľ si prevzal stavenisko ešte koncom minulého roka. Po jeho oplotení sa v posledných dňoch začali búracie práce a aj úprava zelene.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %