Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.06.2021 11:25

Nitra pripravuje rekonštrukciu Hollého ulice


Snímka zdroj: (nitralive.sk).


Nitrianska radnica pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu Hollého ulice, ktorá je jednou zo spojníc centra mesta s najväčším nitrianskym sídliskom Klokočina a mestskou časťou Čermáň. Frekventovaná dopravná tepna by mala podľa magistrátu prejsť aj podstatnou modernizáciou.


Komunikácia, ktorá je momentálne v zlom technickom stave, má byť upravená tak, aby sa po nej mohli okrem áut bezpečne pohybovať aj chodci a cyklisti. „Zásadnou zmenou bude preferencia autobusov mestskej hromadnej dopravy. Po pravej strane sa bude nachádzať zmiešaný chodník pre peších a cyklistov, ktorý je plynulým napojením na existujúcu cyklotrasu, vedenú od Slnečnej ulice. Toto riešenie bude požadovať vytvorenie dodatočných cyklopriechodov a priechodu pre chodcov na kruhovom objazde,“ uviedol mestský úrad.

Radnica v zadaní projektantovi žiada, aby boli všetky priechody pre chodcov navrhnuté ako bezbariérové, s vodiacimi prvkami pre nevidiacich, s protišmykovou úpravou vodorovného dopravného značenia a osvetlené. „Naše zadanie dáva prioritu chodcom všade tam, kde je to možné. Preto budú priechody pozdĺž ulice Hollého riešené v úrovni chodca a materiálovo budú pokračovaním chodníka. Už budúci rok bude Hollého ulica vyzerať tak, ako má vyzerať dopravná tepna moderného mesta 21. storočia,“ skonštatoval magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.04.2020
V Trenčíne zrekonštruujú za 470 000 eur nocľaháreň a nízkoprahové centrum
Trenčín získa nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 447 000 eur. Za tieto peniaze zrekonštruuje budovu na Nešporovej ulici, kde dnes sídli Nocľaháreň a Nízkoprahové denné centrum.
viac
09.11.2020
Na vybudovanie kreatívneho centra získal KSK takmer 18 miliónov eur
Takmer 18 miliónov eur získal Košický samosprávny kraj (KSK) na vybudovanie kreatívneho centra.
viac
16.06.2021
Športový areál v priestoroch školy mesto kompletne obnoví
Športový areál v priestoroch Základnej školy (ZŠ) vo Veľkom Šariši v sobotu (12. 6.) ručne kosili kosci. Konalo sa tam podujatie Šarišske kosače. Mesto chce areál kompletne obnoviť. Veľký Šariš je aktuálne Európskym mestečkom športu 2021.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %