Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
17.02.2021 09:20

Nitra pripravuje výstavbu kanalizácie na troch uliciach


Pohľad na Nitriansky hrad. Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Nitra sa uchádza o dotáciu 400 000 eur na výstavbu kanalizácie. Z nenávratného finančného príspevku z Environmentálneho fondu má byť postavená kanalizácia na troch uliciach.


Podľa slov projektového manažéra mesta Vladimíra Ballaya sa bude stavať na uliciach Svätourbanská, Podhorská a Pod Katrušou. Celkové náklady sú vyčíslené na 430 000 eur. „O ďalšej výzve, do ktorej by sme sa mohli zapojiť a získať zdroje na výstavbu kanalizácie, zatiaľ nevieme. Ale máme pripravené projektové dokumentácie v hodnote približne 1,5 milióna eur, ak by bola nejaká výzva vyhlásená,” uviedol Ballay.

Podľa slov mestského poslanca a zároveň investičného riaditeľa Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti Štefana Štefeka treba v Nitre dobudovať kanalizáciu za približne štyri milióny eur v mestských častiach Zobor, Krškany a Chrenová. „Treba sa zaoberať aj situáciou v mestskej časti Kynek, kde je postavených 100 nových domov a je tam vydané stavebné povolenie na 100 žúmp. Treba hľadať nejaké riešenie, aby sa kanalizácia dobudovala aj v tejto mestskej časti,” povedal Štefek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2016
V Očovej finišujú s rekonštrukciou kultúrneho domu
Koncom augusta by mali ukončiť rekonštrukciu kultúrneho domu v Očovej v okrese Zvolen. Obec na projekt, ktorý má znížiť energetickú náročnosť budovy, postavenej v 50. rokoch minulého storočia, získala dotáciu z Environmentálneho fondu.
viac
18.01.2017
Nitra potrebuje na dobudovanie kanalizácie deväť miliónov eur
Podľa slov technicko-investičného riaditeľa Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti (ZaVS), a.s., Štefana Štefeka chýba kanalizácia predovšetkým v mestských častiach Zobor, Horné a Dolné Krškany, v Mlynárciach, na Kyneku, v časti Šúdol a na Sadovej ulici na Chrenovej.
viac
16.07.2019
Obec získala dotáciu 200-tis. eur na splaškovú kanalizáciu
Obec Sobotište v okrese Senica získala dotáciu z Environmentálneho fondu vo výške 200-tis. eur. Financie využije na projekt na budovanie splaškovej kanalizácie. Informoval o tom centrálny register zmlúv.
viac
03.05.2021
Z dotácie Envirofondu vybuduje Horná Potôň 1500 metrov kanalizácie
Obec Horná Potôň v okrese Dunajská Streda získala z Environmentálneho fondu 1,189 milióna eur a tak môže budovať ďalšiu vetvu kanalizácie pre domácnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %