Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
13.06.2020 08:25

Nitrianska MHD začína opäť premávať v štandardnom režime


Snímka zdroj: (nitra.eu).


Od soboty (13. 6.) sa uvoľňujú opatrenia v autobusoch mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Nitre. Na uvoľnení opatrení, ktoré boli prijaté z bezpečnostných dôvodov v čase pandémie, sa dohodol dopravca Arriva Nitra s vedením mesta Nitra.


Vo vozidlách sa už bude dať platiť hotovosťou a cestujúci si budú môcť kúpiť lístok u vodiča. „Opätovne bude umožnený nástup do vozidla prednými dverami. Ruší sa fyzická zábrana, znemožňujúca cestujúcim prístup do prednej časti vozidla,“ povedal koordinátor MHD Vladimír Šimko. Možnosť využívania platby čipovou kartou alebo SMS správou zostáva aj naďalej zachovaná.

Zastávky MHD budú obsluhované opäť v štandardnom režime. „Autobusy zastavia len vtedy, keď niekto vystupuje, nastupuje alebo ak nadbiehajú oproti cestovnému poriadku. Vystupujúci cestujúci budú opätovne musieť výstup včas signalizovať stlačením tlačidla,“ dodal Šimko. Zastávkami, kde nikto nevystupuje ani nenastupuje, budú autobusy znova prechádzať bez zastavenia. Obnovené zatiaľ nebude otváranie dverí tlačidlom. Ak vodič zastaví na zastávke na základe znamenia cestujúceho, otvoria sa všetky dvere vozidla. Od soboty opäť začne podľa cestovného poriadku premávať cyklobus na linke C35 do parku a na Zobor.

Ako upozornil Šimko, bezpečnostné opatrenia zostávajú aj naďalej v platnosti. „Autobusy pravidelne vetráme, umývame a dezinfikujeme. Na vybraných linkách sme zvýšili ponúkanú kapacitu a pripravujeme ďalšie opatrenia,“ potvrdil. Pre cestujúcich naďalej platí povinnosť mať nasadené rúško počas celej prepravy, odporúčané sú aj rukavice. Cestujúcim, ktorí majú možnosť časovej flexibility, odporúča dopravca zvážiť cestovanie prednostne v čase mimo prepravných špičiek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2020
Nové Mesto opäť spustilo premávku lanovky na Kamzík
Bratislavské Nové Mesto spustilo v sobotu opäť premávku lanovej dráhy medzi Železnou studničkou a Kamzíkom. Mestská časť tak urobila po uvoľnení niektorých opatrení v súvislosti s novým koronavírusom.
viac
11.05.2020
TSK otvára klientske centrum i podateľňu, pribudnú prímestské autobusy
Na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) otvoria v pondelok (11. 5.) klientske centrum a podateľňu, od rovnakého dátumu sa zvýši aj frekvencia spojov prímestskej autobusovej dopravy. Vyplýva to z rozhodnutia štábu pre krízové situácie TSK.
viac
03.06.2020
Cyklobusy v ŽSK vyrazia na cesty najbližší víkend
Cyklobusy v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) vyrazia na cesty v sobotu 6. júna. Podľa hovorkyne ŽSK Martiny Remencovej odložili ich prvú jazdu pre mimoriadnu situáciu okolo nového koronavírusu o niekoľko dní.
viac
29.10.2020
Od 1. novembra budú prímestské spoje premávať v rozšírenom prázdninovom režime
Aktuálne platné protipandemické opatrenia zapríčinili pokles počtu cestujúcich v prímestských autobusoch približne o štvrtinu. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) preto od nedele 1. novembra pristupuje k úprave cestovných poriadkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %