Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
08.04.2020 08:05

NKN organizuje zbierky pre ľudí bojujúcich s epidémiou


Snímka zdroj: (nkn.sk).


Nitrianska komunitná nadácia (NKN) v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 organizuje pomoc určenú pre nemocnice, zdravotníkov, seniorské a azylové centrá i pre dobrovoľníkov, ktorí pracujú s rizikovými skupinami ľudí. V týchto dňoch začala zbierať finančnú a materiálnu pomoc.


Darcovia, ktorí chcú prispieť peniazmi, môžu svoju pomoc poslať prostredníctvom portálu darujme.sk, alebo ich zaslaním priamo na účet NKN. „Aby bola naša pomoc účinná, musí byť čo najrýchlejšia. Všetky vyzbierané financie budú následne prerozdeľované do organizácií, ktoré pracujú s ohrozenými skupinami občanov. Tieto naliehavo potrebujú zakúpiť germicídne žiariče na dezinfekciu priestorov, ochranné pomôcky, dezinfekčné prostriedky, bezkontaktné teplomery, ale aj trvanlivé potraviny a lieky. O vyzbieraných finančných prostriedkoch a ich použití budeme priebežne a podrobne informovať,” uviedla PR manažérka NKN Natália Zákopčanová.      

Vítaná je podľa jej slov aj nefinančná pomoc, verejnosť môže prispieť formou darovania tovaru alebo služieb. „Môže tak urobiť na základe vyplnenia kontaktného formulára pomoci, ktorý je pripravený na našej webovej stránke. Zabezpečíme, aby sa ponuka dostala k tým, ktorí ju najviac potrebujú. Na našom webe zverejňujeme aj kontakty na organizácie z Nitry, ktoré ponúkajú pomoc formou dobrovoľnej práce, či ponuky bezplatných služieb,“ dodala Zákopčanová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2020
Pre mládežnícke organizácie je k dispozícii špeciálna grantová výzva
Európska nadácia pre mládež sa v rámci schémy pilotných aktivít rozhodla vyhlásiť špeciálnu grantovú výzvu ako reakciu na súčasnú krízu spojenú so šírením nového koronavírusu. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.
viac
27.04.2020
Mesto finančne pomôže občanom, ktorí sa pre pandémiu ocitli v núdzi
Mesto Komárno poskytne finančnú pomoc pre tých, ktorí sa ocitli v nepriaznivej situácii pre nový koronavírus.
viac
04.05.2020
Mesto chce pomáhať v čase pandémie aj prostredníctvom nadácie
Topoľčianska radnica pripravuje pomoc obyvateľom mesta, ktorí je budú potrebovať pre koronakrízu. Na tento účel chce získať financie aj prostredníctvom verejnej zbierky.
viac
07.08.2020
Grantový program Dobrý sused opäť podporí komunitné projekty
Grantový program Dobrý sused opäť podporí zaujímavé projekty zlepšujúce život v komunite či v okolí bydliska. O príspevok do výšky 4000 eur môžu žiadať obyvatelia, samosprávy a organizácie v bratislavských mestských častiach Vrakuňa a Podunajské Biskupice a v obci Borinka, najnovšie aj v Ružinove.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %