Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.05.2018 07:00

NKN vyhlásila grantový program Aby ľudia ľuďom pomáhali


Nitrianska komunitná nadácia - logo


Nitrianska komunitná nadácia (NKN) zverejnila grantovú výzvu, v rámci ktorej môžu neziskové organizácie, združenia a ďalšie mimovládne organizácie získať grant v maximálnej výške 4000 eur.


Cieľom programu s názvom Aby ľudia ľuďom pomáhali je posilnenie programov mimovládnych organizácii, ich podpora, rozvoj a vzdelávanie pracovníkov.

Pridelené dotácie by mali podľa NKN zabezpečiť žiadateľom rozvoj ich programov. Zároveň majú slúžiť na posilnenie kapacít mimovládnych organizácií pomocou lepšieho materiálneho zabezpečenia či vzdelávaním pracovníkov. „Grant nie je určený na zaistenie krátkodobých aktivít, ale zaručuje dlhodobý systém rozvoja organizácie,“ pripomína sa vo výzve, ktorú zverejnila NKN.       

Ako sa v nej ďalej uvádza, grant nezíska projekt, ktorý je zameraný na jednotlivca, na podporu politických a náboženských aktivít či na podnikateľské aktivity. Termín uzávierky je 15. júna. Slávnostné vyhlásenie výsledkov grantovej výzvy Aby ľudia ľuďom pomáhali je naplánované na júl.             

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2016
Pozvánka na Tréning koordinátorov komunít priateľských deťom a mladým ľuďom
Nadácia pre deti Slovenska na základe zisťovania potrieb detí a mladých ľudí naštartovala program Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom.
viac
08.07.2020
Mesto chce pri kandidatúre na titul EHMK spolupracovať s NSK
Mesto Nitra chce uzatvoriť s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) memorandum o spolupráci a podpore pri kandidatúre na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026. Text memoranda ešte na svojom júnovom rokovaní schválili mestskí poslanci.
viac
11.04.2022
Nitra dotáciami podporí vzdelávanie mladých ľudí
Nitrianska radnica zverejnila výzvu, v rámci ktorej môžu organizácie v meste získať dotácie na formálne i neformálne vzdelávanie mládeže. Ako informoval magistrát, žiadosti je nutné poslať do 30. apríla.
viac
04.12.2023
Stovky ľudí podpísali výzvu na záchranu projektu kreatívneho centra
Viac ako 700 ľudí sa od nedele (3. 12.) podpísalo pod výzvu na záchranu projektu Kreatívneho centra (KC) v Nitre. Sú medzi nimi herci slovenských divadiel, hudobníci, speváci, organizátori medzinárodných festivalov i predstavitelia umeleckých škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %