Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.09.2020 11:35

NKÚ budúci rok skontroluje systém duálneho vzdelávania či oddlžovanie nemocníc


NKÚ.


Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR v budúcom roku preverí systém duálneho vzdelávania, odmeňovanie učiteľov na základných školách, oddlžovanie zdravotníckych zariadení, fungovanie sociálnych podnikov či efektívnosť opatrení zameraných na zadržiavanie vody v krajine.


Informovala o tom riaditeľka Odboru komunikácie a styku s verejnosťou NKÚ SR Janka Burdová.      

Úrad plánuje podľa jej slov na budúci rok uzavrieť aj výsledky preverovania pripravenosti štátu na boj s infekčnými chorobami, epidémiami, komplexnej starostlivosti o regionálne mosty či procesu prideľovania asistentov učiteľa deťom so špeciálnymi potrebami.      

Témy kontrolných akcií na rok 2021 vychádzajú z ôsmich prioritných oblastí pre roky 2021 až 2023. „Oproti predchádzajúcemu obdobiu pribudla medzi strategické priority kontrolórov téma právneho štátu. Pri stanovovaní priorít analytici NKÚ zohľadňujú riziká nedostatočného čerpania európskych fondov a tiež slabej prepojenosti stratégií s cieľmi na nižších úrovniach,“ ozrejmila Burdová.      

NKÚ SR zároveň avizuje pokračovanie v kontrolách zameraných na hospodárenie štátnych podnikov. Taktiež skontroluje napĺňanie kľúčových ukazovateľov zadefinovaných v národných IT projektoch, ako je informatizácia súdnictva.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2020
Potreba odbornej diskusie k fungovaniu komunitných centier
Najvyšší kontrolný úrad SR na základe výsledkov kontroly, ktorá bola realizovaná v samosprávach banskobystrického kraja, upozorňuje, že väčšina komunitných centier môže po skončení eurofondových projektov ukončiť svoju činnosť.
viac
14.05.2021
Vývoj rozpočtu signalizuje riziká, upozorňujú národní kontrolóri
Najvyšší kontrolný úrad pri schvaľovaní štátneho rozpočtu pre rok 2021 upozornil poslancov na riziká, ktoré sa prejavili už v priebehu prvého štvrťroka tohto roka.
viac
24.05.2021
Ministerstvo vnútra nebolo dobrým hospodárom
Ministerstvo vnútra sa pri správe štátneho majetku nesprávalo ako dobrý hospodár a kľúčové stratégie potrebné pre reformu verejnej správy si nechávalo spracovať v externom prostredí. Národní kontrolóri preverovali obdobie rokov 2017 – 2019.
viac
03.09.2022
Vynaložené financie na vzdelávanie a integráciu Rómov neprinášajú zatiaľ výsledk
Na Slovensku sa nedarí znižovať rozdiely vo vzdelanostnej úrovni Rómov oproti priemeru populácie. Neprispela k tomu ani Stratégia pre integráciu Rómov do roku 2020 v oblasti vzdelávania, ktorej implementáciu v praxi kontroloval Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %