Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.05.2019 11:50

Noc múzeí a galérií v Andrássyovskom kaštieli bude v športovom duchu


Ilustračná snímka: múzeum.sk


V športovom duchu sa ponesie nadchádzajúca Noc múzeí a galérií v Andrássyovskom kaštieli v Betliari pri Rožňave. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka Múzea Betliar Judita Krajčiová.


Podľa jej vyjadrenia boli práve športové aktivity ako konské pólo, jachting či "auto-moto" športy obľúbenými kratochvíľami členov rodu.      

„V sobotu 18. mája od 13.00 h bude pre detských návštevníkov otvorená naša kreatívna výtvarná dielňa, kde sa do 17.00 h budú môcť zapojiť do tvorby najdlhšej maľovanej knihy a taktiež si vyrobiť rôzne kreatívne športové pomôcky. Na lúke pred kaštieľom sa od 17.00 h do 19.00 h budú môcť návštevníci zapojiť do športových aktivít ako loptové hry, bedminton, tenis alebo kriket, ktoré boli obľúbené aj medzi aristokratmi,“ priblížila Krajčiová.       

Ako pokračovala, od 19.00 h budú mať návštevníci múzea možnosť zúčastniť sa na klasických alebo špeciálnych tematických prehliadkach kaštieľa. „Tento rok budú zamerané na šport a športové aktivity Andrássyovcov. Túto tému si múzeum nezvolilo náhodou, súvisí s majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa konajú na Slovensku aj počas Noci múzeí a galérií,“ povedala manažérka.       

Doplnila, že o hudobnú stránku podujatia sa postará finalistka speváckej súťaže Karmen Pál-Baláž a vyvrcholením bude ohňostroj o 23.00 h.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2019
Mesto sa opäť zapojí do Noci múzeí a galérií, vstup bude zadarmo
Do celoslovenského podujatia Noc múzeí a galérií sa 18. mája zapojí aj Galanta v jej troch kultúrnych inštitúciách – v renesančnom a neogotickom kaštieli a vo vlastivednom múzeu.
viac
16.05.2019
Počas Noci múzeí a galérií otvoria výstavy o Maduare a kostýmoch Sissi
Otvorenie nových výstav o skupine Maduar a o kostýmoch cisárovnej Sissi, prednáška či predstavenie regionálneho kulinárskeho produktu.
viac
15.05.2021
Noc múzeí a galérií otvorí dvere humenského skanzenu
Vihorlatské múzeum (VM) v Humennom sa do tohtoročnej kampane Noc múzeí a galérií zapája pozvánkou k prehliadke areálu a objektov expozície ľudovej architektúry a bývania. Aktuálne tiež ponúka tri výstavné projekty v online priestore.
viac
25.11.2021
Nová expozícia v kaštieli približuje rod Andrássy zážitkovou formou
Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína v Trebišove v stredu otvorilo takzvaný zážitkový bod venovaný šľachtickému rodu Andrássyovcov, ktorí boli majiteľmi tamojšieho kaštieľa. Návštevníci si môžu pozrieť aj "holopyramídu", teda historické predmety vo virtuálnej realite.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %