Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
31.10.2019 10:00

Nočné prehliadky pevnosti patria v Komárne k najobľúbenejším


Ilustračný výrez plagátu


Obyvatelia i návštevníci Komárna môžu osláviť Halloween v priestoroch komárňanskej pevnosti. Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Podunajsko pripravila nočnú halloweensku prehliadku, ktorá sa uskutoční dnes - vo štvrtok (31. 10.).


Na prehliadke sa môžu zúčastniť deti len v sprievode dospelej osoby, organizátori neodporúčajú prehliadku deťom mladším ako desať rokov. Účastníci prehliadky sa stretnú pri Leopoldovskej bráne z Hradnej ulice, vítaní sú návštevníci v halloweenskom kostýme, namaľovaní, ak je to možné, s vlastnými svietidlami.         

Nočné prehliadky komárňanskej pevnosti patria medzi návštevníkmi k najobľúbenejším. OOCR Podunajsko pripravila v tomto roku už deväť takýchto prehliadok, na ktorých sa zúčastnilo vyše 300 návštevníkov. „Nočné prehliadky obľubujú nielen obyvatelia mesta, ale aj turisti, ktorí prišli do Komárna cielene pre nočnú prehliadku,“ uviedli organizátori.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.04.2018
Rímske lapidárium v komárňanskej pevnosti je magnetom pre návštevníkov
Komárno navštevuje čoraz viac turistov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia, najmä z Maďarska, Česka, Poľska, Rakúska, Nemecka a ďalších štátov.
viac
19.01.2019
Komárno pokračuje v obnove protitureckej pevnosti
Mesto Komárno pokračuje v obnove tamojšej protitureckej pevnosti, ktorú v roku 2003 odkúpilo od Ministerstva obrany SR. Záchrana, obnova a prezentácia národnej kultúrnej pamiatky patrí medzi priority mesta.
viac
27.08.2019
Krajské múzeum v Prešove pozýva návštevníkov na nočnú prehliadku
Krajské múzeum v Prešove predstaví svoje sídlo netradičným spôsobom. Piatková nočná prehliadka Rákociho paláca bude obohatená o vstup do pivníc, ktoré nie sú súčasťou bežnej prehliadky a v ktorých mala šľachta uskladnené kvalitné tokajské vína.
viac
02.07.2020
Pre juh Slovenska sú typické termálne pramene i prírodné krásy
Juh Slovenska zďaleka nemusí byť len nudná rovina. Patria k nemu termálne pramene a obľúbené termálne kúpaliská, ale tiež množstvo prírodných zaujímavostí. Na východ od Komárna sa krajina začína mierne vlniť, aby sa v okolí Štúrova premenila na hornatú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %