Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
19.02.2024 02:05

Nominácie na Úradnícky čin roka 2023 možno posielať do 3. marca


Úradnícky čin roka 2023


Nominácie na ocenenie Úradnícky čin roka 2023 môže verejnosť posielať do 3. marca. Informovala o tom riaditeľka Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť (SGI) Veronika Jursová Prachárová.


"Ide už o piaty ročník ocenenia. Kvalitní a profesionálni úradníci pomáhajú zabezpečiť chod nášho štátu. Mali by sme ich podporiť," uviedla Jursová Prachárová s tým, že po minulé roky dostali stovky nominácií.         

Posielať možno tipy na inšpiratívne iniciatívy úradníkov či úradníckych tímov, ktoré posúvajú Slovensko dopredu. Vybrané nominácie organizátori zdokumentujú pre porotu, ktorá na slávnostnom podujatí v júni zverejní laureátov ocenenia.        

"Poctivých a kvalitných profesionálov Slovensko potrebuje ako soľ. Takých, ktorým záleží na tom, aby sa aj vďaka nim a ich proaktívnemu prístupu zlepšili služby štátu voči občanom," poukázala Barbora Belovická z organizačného tímu Klubu úradníkov dobrej vôle. Ako pripomenul porotca zo ZOMOS Vladimír Špánik, výnimočných úradníkov treba vyhľadávať a oceniť, aby sa stali príkladom pre ostatných.        

Podujatie organizuje Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť v spolupráci s Klubom úradníkov dobrej vôle. Záštitu nad ním prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová a Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.04.2018
Deti sa opäť môžu zapojiť do projektu Detský čin roka
Deti sa aj v tomto roku môžu zapojiť do projektu Detský čin roka, ktorý má dlhoročnú tradíciu. V týchto dňoch prichádza výzva, aby deti, rodičia či dospelí napísali správu o dobrých skutkoch, ktorú môžu zasielať do 30. júna 2018.
viac
11.10.2018
Ocenenie za Sociálny čin roka 2017
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter ocenil výnimočných ľudí, ktorí svojou obetavosťou, ľudským prístupom, láskou a empatiou pomohli iným v núdzi, vykonali mimoriadny humánny čin či originálnu aktivitu nad rámec svojej práce.
viac
03.10.2023
TTSK otvoril prihlasovanie návrhov na ocenenie Ekologický čin roka 2023
Aj v aktuálnom 13. ročníku súťaže Ekologický čin roka chce Trnavský samosprávny kraj (TTSK) oceniť kolektívy a jednotlivcov, ktorí prispeli k ochrane a tvorbe životného prostredia.
viac
13.12.2023
Detský čin roka 2023 pozná víťazov, rozhodli o nich deti z 318 škôl
Ocenenie Detský čin roka pozná tohtoročných víťazov. V 23. ročníku o nich rozhodli deti z 318 slovenských škôl. Kľúčovými témami detských príbehov sú hodnota ľudského života, pomoc v rodine, priateľom i cudzím ľuďom, integrácia zdravých a postihnutých aj ochrana prírody.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %