Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.06.2020 12:30

Nová fakulta zdravotníckych vied bude sídliť v Piešťanoch


Snímka zdroj: (ttsk).


Trnavská župa poskytla Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave (UCM) priestory v bývalej budove Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Piešťanoch.


Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič v Piešťanoch predstavil plán nového verejného využitia župnej budovy bývalej SPŠ elektrotechnickej v Piešťanoch. V jej priestoroch bude sídliť úplne nová Fakulta zdravotníckych vied UCM.

„Aj v prípade tejto budovy sme sa vybrali ťažšou cestou. Namiesto jej odpredaja sme pre ňu hľadali novú verejnú funkciu. Po schválení Zastupiteľstvom TTSK tu bude sídliť nová Fakulta zdravotníckych vied UCM. Teší ma, že tým prispejeme k rozvoju vzdelávania v oblasti zdravotníctva v kúpeľnom meste Piešťany,” povedal J. Viskupič.

Zastupiteľstvo TTSK bude na svojom najbližšom zasadnutí (24. 6.) rozhodovať o nájomnej zmluve, na základe ktorej bude UCM túto budovu využívať. Hodnota nájmu budovy na 20 rokov predstavuje 513 840 eur. Z nich 273 840 eur bude tvoriť zaplatené nájomné zo strany nájomcu a 240 000 eur je predpokladaná suma, ktorú univerzita investuje do rekonštrukcie a modernizácie budovy.

V roku 2017 bol novým vedením trnavskej župy zastavený predaj majetku. Župa sa odvtedy zaoberá hľadaním nového verejnoprospešného využitia pre nehnuteľnosti, ktoré má vo vlastníctve, no aktuálne sú bez využitia (tzv. dubiózny majetok).

Župa takto pilotne postupuje v prípade bývalej budovy SOŠ technickej v Piešťanoch, kde v spolupráci s Iniciatívou ARTA a Nadáciou Cvernovka vzniká nová kultúrna inštitúcia – kultúrne a kreatívne centrum.

Autor: (ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2018
Skalica plánuje postaviť novú športovú halu za 3 až 3,3 milióna eur
Mesto Skalica plánuje postaviť multifunkčnú športovú halu, ktorú by mohli využívať viaceré športové kluby v meste. Uviedol to primátor Ľudovít Barát pri stretnutí so zástupcami mestských športových klubov.
viac
02.07.2020
TTSK zrekonštruuje priestory SOŠ v Senici za takmer 85 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) získal z eurofondov prostriedky na výstavbu modernej odbornej učebne na Strednej odbornej škole (SOŠ) podnikania v remeslách a službách Senica. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
16.07.2020
Trnavská župa pomôže piešťanským plavcom
Trnavský župan Jozef Viskupič sa stretol s občianskymi aktivistami, ktorí sa dlhodobo zasadzujú o rozvoj možností plaveckých športov v Piešťanoch.
viac
04.05.2021
Krajské zastupiteľstvo bude rokovať aj o podpore praktického vyučovania
Už 23. riadne zasadnutie Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja vo volebnom období 2017-2022 sa uskutoční v stredu 5. mája 2021 o 13. hodine. Zastupiteľstvo bude prebiehať prezenčne, a to v Zrkadlovej sále Divadla Jána Palárika v Trnave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %