Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
15.09.2021 03:45

Nová funkcia v mobilnej aplikácii Starého Mesta


Ilustračný výrez aplikácie


Komunikácia so Stavebným úradom bude operatívnejšia a jednoduchšia. Zabezpečiť to má nový modul, ktorý pribudol v bezplatnej mobilnej aplikácii SOM Staré Mesto.


 „Pristúpili sme k zmenám spôsobe, ktorým komunikuje Stavebný úrad v našej mestskej časti. Naša mobilná aplikácia, ktorú využíva viac ako 11-tisíc ľudí, funguje už dva roky. Rozhodli sme sa preto využiť ju aj ako ďalšiu formu komunikácie so Stavebným úradom. Verím, že komunikácia medzi stavebníkmi, občanmi a úradom bude vďaka nej rýchlejšia a konštruktívna,“ povedala dnes na tlačovom brífingu starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Už dnes zamestnanci staromestského Stavebného úradu poskytujú poradenstvo v rámci konzultačných hodín, každý utorok od 10:00 h do 14:30 h. Odteraz môže navyše ktokoľvek poslať podnet či otázku o fungovaní, pôsobení a procesoch v rámci stavebných a územných konaní odborníkom kedykoľvek, priamo z pohodlia domova.

Stavebný úrad v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto od januára do augusta tohto rok uzavrel 877 spisov, odoslal 1785 písomností, urobil 317 rozhodnutí vo veci, uzavrel 340 ohlásení a vybavil 115 infožiadostí. V roku 2020 Stavebný úrad Staré Mesto uzavrel 1494 spisov, odoslal 3350 písomností, urobil 481 rozhodnutí vo veci a vybavil 190 inforžiadostí. „Čísla hovoria, že úrad koná aktívne. To, čo zákon káže, je vybavené, a to v najkratšej možnej lehote. Je však zároveň pravdou, že úrad je personálne poddimenzovaný. Je dosť možné, že budeme žiadať štát o zvýšený príspevok na jeho fungovanie,“ dodala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Predstavitelia Starého Mesta dlhodobo upozorňujú na nevyhnutné zmeny v stavebnom zákone, ktoré by celý proces konaní zjednodušili, a zároveň umožnili aj skrátenie lehôt. „Nebránime sa ani verzii, že by stavebné úrady boli samosprávam odobraté. Mestám a obciam by ostala len povinnosť pripraviť a pravidelne aktualizovať územné plány,“ uzavrela starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Autor: (ts-Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2018
Do kresla starostu Starého Mesta oficiálne zasadla Z. Aufrichtová
Kreslo starostu bratislavského Starého Mesta patrí od utorka oficiálne Zuzane Aufrichtovej (SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina, OKS, Nova, Zmena zdola, demokratická únia Slovenska). Miesto jej uvoľnil doterajší starosta Radoslav Števčík.
viac
06.09.2019
Staromestskí hasiči si odteraz poradia aj s veľkými požiarmi
Staromestskí hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru obce Bratislava-Staré mesto si včera – 5. septembra - prevzali zrepasované hasičské auto Tatra 815 CAS 32.
viac
03.12.2019
Staré Mesto je pripravené na zimnú údržbu
Staré Mesto je dobre pripravené na sneh a aj poľadovicu. Skonštatovala to starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Zuzana Aufrichtová počas kontrolného dňa v spoločnosti TS Starého Mesta, a. s. (TSSM, as. S.), ktorá v centrálnej bratislavskej štvrti zabezpečujú zimnú údržbu.
viac
26.02.2022
Vojna je v Európe. Staré Mesto je pripravené pomôcť utečencom
Vyhlásenie Zuzany Aufrichtovej, starostky mestskej časti Bratislava-Staré Mesto k aktuálnej situácii na Ukrajine.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %