Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
01.08.2023 03:20

Nová kampaň KOCR predstavuje Nitriansky kraj ako termálny raj


Ilustračná snímka.


Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) v Nitrianskom kraji spustila novú kampaň s názvom Krížom krážom termálnym rajom. Spojila v nej 11 kúpalísk a aquaparkov, s ktorými chce prezentovať ponuku pobytov pri termálnych kúpaliskách v nitrianskom regióne.


Ako uviedla KOCR, prostredníctvom maskota Celzia bude kampaň postupne predstavovať aj zdravotné účinky jednotlivých termálnych vôd. "Každá má jedinečné zloženie, s inou teplotou, mineralizáciou i slanosťou. V termálnych kúpaliskách v Podhájskej a Poľnom Kesove môžu návštevníci dokonca relaxovať v slanej termálnej vode, čo je unikát. V nitrianskom 'termálnom raji' nájdu turisti vody s priaznivými účinkami na pohybové ústrojenstvo, srdcovo-cievne ochorenia, centrálny nervový systém, svaly, kĺby, ale tiež kožné choroby či vlasy," uviedol výkonný riaditeľ KOCR Vladimír Vnuk.

Podľa predsedu KOCR Daniela Balka patrí Nitrianskemu kraju posledné miesto v návštevnosti spojenej s prenocovaním. "To neznamená, že nemôžeme využívať potenciál kraja na zvyšovanie príjmov z cestovného ruchu. Príjmy v turizme sa netvoria len v ubytovacích zariadeniach, ale všade, kde sa turisti zdržiavajú. A práve pobyty v termálnych kúpaliskách a aquaparkoch sú naším najväčším potenciálom s možnosťou rastu," skonštatoval Balko.

Aktuálna letná kampaň je uvádzacia. Celkovo bude trvať tri roky, a to aj v zimných obdobiach, keď bude KOCR spolupracovať so šiestimi aquaparkami a wellness službami, ktoré sú otvorené celoročne. "V ďalšej fáze kampane budeme pracovať na tom, aby si dovolenkári zo Slovenska rezervovali letnú dovolenku práve v nitrianskom termálnom raji a navštívili počas pobytu viaceré aquaparky a termálne kúpaliská. Môžu pritom otestovať účinky rôzne mineralizovaných termálnych vôd alebo sa len zabaviť vodnými atrakciami," doplnil Vnuk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.11.2019
NSK chce získať na zavádzanie inovatívnych riešení 2,5 milióna eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) sa zapojí do projektu, ktorý je zameraný na zavádzanie inovácií a rôznych inteligentných riešení vo fungovaní samosprávy. V prípade, že bude úspešný, môže na svoju modernizáciu získať z európskych fondov 2,5 milióna eur.
viac
08.07.2020
Mesto chce pri kandidatúre na titul EHMK spolupracovať s NSK
Mesto Nitra chce uzatvoriť s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) memorandum o spolupráci a podpore pri kandidatúre na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026. Text memoranda ešte na svojom júnovom rokovaní schválili mestskí poslanci.
viac
15.05.2021
V šiestich obciach kraja sa konajú doplňujúce voľby
Obyvatelia šiestich obcí Nitrianskeho kraja si v sobotu v doplňujúcich voľbách volia nových členov obecných zastupiteľstiev. V štyroch z nich je už o novom obecnom poslancovi prakticky rozhodnuté, pretože sa tam o uvoľnené miesto uchádza iba jeden kandidát.
viac
10.09.2021
Nitriansky samosprávny kraj nesúhlasí s optimalizáciou siete nemocníc
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) nesúhlasí s optimalizáciou siete nemocníc, s ktorou počíta pripravovaná reforma Ministerstva zdravotníctva SR. Podľa vedenia NSK i krajských poslancov by zmena štatútov nemocníc znamenala výrazné obmedzenie dostupnej zdravotnej starostlivosti v regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %