Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.07.2019 04:45

Nová turistická mapa spojila Poloniny so Zemplínskou Šíravou


Ilustračná snímka - turistická mapa.


Spoznávať krásy najvýchodnejšej časti Slovenska pomôže turistom nová mapa. Turistická a cykloturistická mapa Poloniny, Vihorlat, Zemplínska Šírava predstavuje toto územie v mierke 1:50.000.


Poloniny a Zemplínska Šírava sa na jednom liste mapy stretli po prvý raz. Reagovalo sa tak na potreby turistov navštevujúcich kraj pod Vihorlatom, vyplýva zo slov zhotoviteľa mapy Ivana Uhrina z vydavateľstva Tatraplan.       

S myšlienkou rozšíriť tradične mapované územie okolia Sniny o Vihorlatské vrchy, ale i mestá Humenné, Strážske a Michalovce prišlo podľa Uhrinových slov mesto Snina. "Keďže rekreačným územím Sniny nie sú len Poloniny samotné, ale aj Vihorlatské vrchy a Sninský kameň a Morské oko tiež spadá do záujmu, pokiaľ ide o cestovný ruch v tomto území, dali sme ich na jednu mapu. Nechceli sme z toho trhať ani Zemplínsku Šíravu," povedal.       

Na výrobe mapy spolupracovali s mestom Snina, správami Národného parku Poloniny a Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Vihorlat a tiež s Prvým michalovským klubom slovenských turistov. "Vďaka pani Zuzane Argalášovej z CHKO Vihorlat sme získali veľmi cenné materiály jednak čo sa týka fotografických obrázkových príloh, ale aj vecných údajov, pokiaľ ide o náučné chodníky, cyklotrasy, turistické chodníky," doplnil Uhrin.       

Komplexne aktualizovaná mapa s portrétovým formátom, ktorej výroba trvala šesť mesiacov, obsahuje nielen informácie o kultúrnych a prírodných pozoruhodnostiach regiónu, ale sú v nej zaznačené i miesta, na ktorých sa môžu turisti občerstviť či si zašportovať.  Vyšla v náklade 10.000 kusov.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.12.2017
Mesto Šaľa má novú mapu
Mesto vydalo novú mapu, ktorá má slúžiť pre potreby rozvoja cestovného ruchu, orientácie v meste a propagácie miestnych pamiatok.
viac
03.08.2019
Vďaka novej kanalizácii sa zlepší životné prostredie
Obyvatelia Trhovišťa a Bánoviec nad Ondavou sa môžu napájať na novú kanalizáciu a čistiareň odpadových vôd (ČOV). Informuje o tom Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS).
viac
18.06.2021
Letnú turistickú sezónu začínajú na dolnom Zemplíne v nedeľu
Letná turistická sezóna sa na dolnom Zemplíne oficiálne začne v nedeľu 20. júla, kúpaliská v meste Strážske a obci Klokočov otvárajú svoje brány už v piatok.
viac
30.01.2024
V NP Poloniny obnovovujú robotnícky dom, zlepšiť má turistickú infraštruktúru
Správa Národného parku (NP) Poloniny opravuje robotnícky domček na turistickej trase. Objekt v doline Zbojského potoka, na hranici katastrov obcí Zboj a Nová Sedlica, plánuje využiť pre potreby strážnej služby pracovníkov správy NP.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %