Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.01.2022 08:00

Nová webová stránka BBSK pomôže študentom pri výbere strednej školy


Snímka zdroj: (BBSK).


Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pripravil novú webovú stránku idemnastrednu.sk, kde záujemcovia nájdu prehľad všetkých škôl, odborov či duálneho vzdelávania v kraji vrátane jednoduchého filtrovania podľa regiónu a záujmov žiaka.


Študentom a ich rodičom pomôže pri rozhodovaní vo výbere strednej školy. TASR o tom v utorok informovala Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK.

Internetovú stránku pripravil odbor školstva a záujemcovia o štúdium na nej nájdu informácie o všetkých stredných školách v BBSK, ich odboroch, uplatnení absolventov či zapojení do systému duálneho vzdelávania.

„Chceli sme vytvoriť jednoduchú platformu, ktorá žiakom a ich rodičom umožní dozvedieť sa na jednom mieste všetky potrebné informácie o školách. Primárne sme sa zamerali na tie v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja, ale na webe sú dostupné aj informácie o školách iných zriaďovateľov vrátane priameho odkazu na ich webové stránky,“ uviedla Judita Droppová z odboru školstva Úradu BBSK.

Ako doplnila, školy možno vyhľadávať podľa záujmov žiakov v 19 kategóriách. Sú tam všetky potrebné informácie k prijímaciemu konaniu vrátane prihlášky na strednú školu, kritérií prijímacích skúšok či vzorových testov.

„Je pre nás dôležité prepájať vzdelávanie s praxou. Duálne vzdelávanie je rokmi overeným príkladom toho, ako môže spolupráca zamestnávateľov so školami fungovať a generovať absolventov, ktorých firmy potrebujú, a ktorí ľahko nájdu svoje uplatnenie na pracovnom trhu,“ zdôraznil predseda BBSK Ján Lunter.

„V každom okrese BBSK vďaka národnému projektu fungujú regionálne centrá kariéry. Tie prepájajú základné, stredné školy a zamestnávateľov. Zabezpečujú nielen tok informácií medzi nimi, ale i reálne výstupy, napríklad v podobe návrhov nových odborov či organizovaných exkurzií tak, aby deti už na základných školách vedeli, ako by ich budúcnosť v spoločnosti po vyštudovaní konkrétneho odboru mohla vyzerať,“ dodal šéf kraja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.10.2020
BBSK vyzval firmy aby darovali stredoškolákom počítače
Banskobystrický samosprávny kraj zareagoval na prechod stredných škôl na dištančnú výučbu výzvou, ktorú adresoval podnikateľom. Tí môžu darovať počítače študentom, ktorí by inak nemali prístup k online vzdelávaniu.
viac
29.01.2021
Banskobystrická župa rozdá zamestnancom stredných škôl respirátory FFP2
Všetci zamestnanci stredných škôl, ktorých zriaďovateľom je Banskobystrický samosprávny kraj, dostanú balíček piatich respirátorov KN95 (FFP2). Župa tak chce zvýšiť ich ochranu pred novým koronavírusom a uľahčiť im fyzický návrat do škôl.
viac
06.02.2021
BBSK: Končiaci stredoškoláci sa vrátia do škôl, nie však vo všetkých okresoch
Stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja dajú žiakom posledných ročníkov vrátiť sa od pondelka prezenčne do lavíc. Vyžadovať budú od nich negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19 a čestné prehlásenie o bezinfekčnosti od rodiča.
viac
03.02.2022
BBSK pripravil vôbec prvú Burzu stredných škôl, bude v online priestore
Banskobystrický samosprávny kraj bude na YouTube kanáli Idem na strednú hostiť od stredy 9. februára historicky prvú Burzu stredných škôl v jeho réžii. Počas dvoch týždňov sa tu postupne predstaví viac ako 80 škôl formou video-vizitky i živého video-rozhovoru so záujemcami o štúdium.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %