Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
01.03.2021 08:25

Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.


Vyzdvihuje zároveň zodpovednosť zo strany mnohých rodičov, keďže samospráva pred týždňom otvorila škôlku a dve školy.

„Dobrou správou je, že rodičia sú zodpovední. Nielenže okamžite triednej oznamujú, ak je niekto z rodiny pozitívny na ochorenie COVID-19, ale snažia sa školám a škôlkam pomáhať, ako môžu. Preto po prázdninách otvárame všetky materské školy a prvý stupeň základných škôl,” približuje Kusý na sociálnej sieti.

Starosta podotýka, že aj vďaka darom dodala mestská časť všetkým zamestnancom škôl a škôlok respirátory, zakúpi ich aj pre "zábudlivé deti". Pred vstupom do budovy bude zabezpečená dezinfekcia. Samospráva má tiež v pláne pomôcť školám a škôlkam s nákupom germicídnych žiaričov a ionizérov vzduchu na likvidáciu vírusov. „Zabezpečíme aj kloktacie či pľuvacie testy pre triedy, v ktorých je podozrenie niektorého dieťaťa na ochorenie COVID-19,” poznamenal Kusý.

Prisľúbil, že mestská časť urobí všetky, aby boli materské a základné školy bezpečným miestom. Každý týždeň budú preto napríklad požadovať aj negatívne testy rodičov. „Áno, pani učiteľka vás vráti s dieťaťom domov, pokiaľ bude kašľať či smrkať a neprinesiete doklad, že je to alergia,” dodal Kusý.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre MŠ a ŽŠ
Ministerstvo školstva, vedy a výskumu SR na svojom webovom sídle zverejnilo „Prehľad zmien v manuáloch a sprievodných dokumentoch pre materské a základné školy."
viac
23.03.2021
Petržalka otvorila celý prvý stupeň ZŠ, otvoré sú aj škôlky
Po zvážení epidemiologickej situácie a prevádzkových podmienok petržalských základných a materských škôl je od 22. marca 2021 v prevádzke všetkých 11 základných škôl pre žiakov 1. až 4. ročníka.
viac
03.12.2021
Nové Mesto chce zaviesť príspevok pre dieťa v súkromnej MŠ
Bratislavské Nové Mesto zavedenie od budúceho školského roka nenávratný finančný príspevok pre rodičov, ktorí z kapacitných dôvodov umiestia svoje dieťa do súkromnej materskej školy (MŠ). Pôjde o sumu 80 eur mesačne.
viac
10.02.2022
Brezno za 7 rokov investovalo do obnovy MŠ a ZŠ vyše 4 miliónov eur
Do materských škôl (MŠ) a základných škôl (ZŠ) vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti mesto Brezno za posledných sedem rokov investovalo viac než štyri milióny eur, čo je najviac za posledné desaťročia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %