Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
08.04.2020 03:15

Nové Mesto odkladá spustenie pilotnej parkovacej rezidentskej zóny


Snímka zdroj: (banm.sk).


Bratislavské Nové Mesto odkladá pre situáciu okolo nového koronavírusu spustenie pilotného rezidentského parkovania v okolí Tehelného pola.


Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) s podmienkami na zavedenie regulovaného parkovania malo začať platiť 1. mája, následne sa mal postupne celý projekt spustiť. S prípravami projektu však mestská časť pokračuje.

„V súčasnosti je nevyhnutné vyhnúť sa tomu, aby sa veľa ľudí sústredilo na jednom mieste. A registrácia rezidentov a vydávanie parkovacích kariet, ktoré sa týkajú tisícov Novomešťanov, by práve takéto riziko zvýšeného pohybu a možného šírenia vírusu priniesli,” zhodnotil starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.      

Mestská časť preto celý proces spustí až po zlepšení epidemiologickej situácie. O posunutí platnosti príslušného VZN bude rozhodovať miestne zastupiteľstvo. „Vzhľadom na súčasnú mimoriadnu situáciu však nemožno jeho naštartovanie očakávať skôr ako po letných prázdninách,” doplnil hovorca mestskej časti Marek Tettinger s tým, príprava pilotného projektu, ktorý sa stane súčasťou celomestskej parkovacej politiky, pokračuje. Mestská časť pripravuje a realizuje všetky potrebné softvérové, materiálne, personálne opatrenia, a taktiež vyznačuje parkovacie čiary v pilotnej zóne.      

Po spustení by mal systém v praxi fungovať tak, že počas dňa bude možné v zóne parkovať bez obmedzení, avšak v čase od 18.00 do 8.00 h nasledujúceho dňa budú mať oprávnenie zaparkovať v zóne len držitelia rezidentských, návštevníckych, bonusových a abonentských parkovacích kariet. Občania s ŤZP budú môcť parkovať za rovnakých podmienok naďalej. Parkovanie bude možné len na vyhradených parkovacích miestach, nie na chodníkoch. Poplatok za parkovanie bude možné uhradiť prostredníctvom mobilnej aplikácie, SMS alebo v parkomate.      

Miestne zastupiteľstvo schválilo VZN o dočasnom parkovaní motorových vozidiel v decembri 2019.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2016
Mestu Bratislava prišlo 96 pripomienok k parkovacej politike
Hlavné mesto dostalo 96 pripomienok občanov k navrhovanej jednotnej parkovacej politike. Zaoberala sa nimi mestská dopravná komisia a na základe nich upravila pôvodný návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) k parkovaniu.
viac
16.06.2020
Regulované parkovanie v centre Starej Ľubovne vstúpi do platnosti 3. augusta
Informuje o tom radnica na svojej oficiálnej stránke s tým, že klesajúci počet nakazených novým koronavírusom, no predovšetkým rozhodnutie vlády o nepredĺžení núdzového stavu, sú hlavnými faktormi opätovného spustenia aktivít súvisiacich s regulovaním parkovania v širšom centre mesta.
viac
16.11.2020
Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie pilotnej zóny rezidentského parkovania v lokalite Tehelné pole.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %