Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.05.2020 03:15

Nové Mesto opäť spustilo premávku lanovky na Kamzík


Snímka zdroj: (tasr).


Bratislavské Nové Mesto spustilo v sobotu opäť premávku lanovej dráhy medzi Železnou studničkou a Kamzíkom. Mestská časť tak urobila po uvoľnení niektorých opatrení v súvislosti s novým koronavírusom.


Pre návštevníkov však naďalej platia bezpečnostné a hygienické opatrenia.

„Posledné týždne sme okrem iného využili na údržbu lanovky tak, aby bezpečne slúžila jej návštevníkov. Možnosti jej opätovného otvorenia sme konzultovali s ministerstvom dopravy, ako aj s hygienikmi,” píše starosta Nového Mesta Rudolf Kusý na sociálnej sieti. Návštevníkov zároveň upozorňuje, aby nezabúdali na dodržiavanie viacerých opatrení a aby rešpektovali pokyny pracovníkov prevádzky.

Cestovný poriadok spolu s ďalšími informáciami je zverejnený na webovej stránke miestneho EKO-podniku VPS, ktorý lanovku spravuje.

Nové Mesto už 1. mája znovuotvorilo pre verejnosť prírodný areál Kuchajda a voľnočasový priestor na šport, rekreáciu a oddych Jama. Oba areály budú otvorené denne od 8.00 do 20.00 h, avšak za dodržiavania viacerých opatrení. Areály boli zatvorené v rámci preventívnych opatrení v polovicu marca, krátko predtým mestská časť tiež pozastavila premávku lanovej dráhy medzi Železnou studničkou a Kamzíkom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2020
Nitrianska MHD začína opäť premávať v štandardnom režime
Od soboty (13. 6.) sa uvoľňujú opatrenia v autobusoch mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Nitre. Na uvoľnení opatrení, ktoré boli prijaté z bezpečnostných dôvodov v čase pandémie, sa dohodol dopravca Arriva Nitra s vedením mesta Nitra.
viac
12.01.2021
Lanovka na Kamzík opäť premáva
Sedačková lanová dráha zo Železnej studničky na Kamzík v bratislavskom Novom Meste opäť premáva.
viac
26.04.2022
Premávku čiastočne vynovenej lanovky na Kamzík obnovia v máji
Čiastočne obnovená sedačková lanovka premávajúca medzi Železnou studničkou a Kamzíkom v bratislavskom Novom Meste by mala byť verejnosti opäť prístupná začiatkom mája. Otvorenie jej letnej sezóny je naplánované na 5. mája. Uviedol to Ján Borčin z miestneho úradu.
viac
30.11.2022
Nové Mesto obnoví vo štvrtok premávku lanovky na Kamzík
Bratislavské Nové Mesto obnoví vo štvrtok (1. 12.) premávku sedačkovej lanovky premávajúcej medzi Železnou studničkou a Kamzíkom. Jej premávka bola dočasne prerušená pre druhú fázu jej rekonštrukcie. Informuje o tom mestská časť na svojom webe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %