Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
21.06.2023 12:35

Nové Mesto otvorí koncom týždňa tohtoročné kultúrne a športové leto


Na snímke amfiteáter na Kuchajde. Snímka zdroj: (tasr).


Bratislavské Nové Mesto otvorí koncom týždňa (23. – 24. 6.) tohtoročné Novomestské kultúrne a športové leto. Pre návštevníkov bude pripravený športový, hudobný a kultúrny program. Predstaví sa napríklad aj vietnamská komunita. Informovali o tom organizátori podujatia.


Piatkový program odštartuje športové podujatie pre žiakov s názvom Olympijský deň, ktorý v priestoroch amfiteátra na Kuchajde organizuje Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV). V Slovenskom olympijskom a športovom múzeu na Junáckej ulici si budú môcť záujemcovia pozrieť interaktívnu expozíciu zbierkových predmetov doplnenú o multimediálne a audiovizuálne výstupy.

Amfiteáter na Kuchajde bude patriť v sobotu dopoludnia koncertu dychového orchestra, vystúpeniu žiakov tanečného a speváckeho odboru základnej umeleckej školy či prezentácii tanečného krúžku detí predškolského veku. Popoludní sa predstavia napríklad aj talenty z novomestských škôl s programom s roztlieskavačkami či ľudovými tancami. Chýbať nebude ani ukážka tradičnej kultúry vietnamskej komunity či pochodeň olympijského ohňa. Program doplnia hudobné vystúpenia a tanečná zábava.

Sobotný program však nebude limitovaný len na Kuchajdu. V Novomestskom športovom klube 1922 Bratislava budú počas dňa športové aktivity pre všetky vekové kategórie. Na Železnej studničke bude pripravená vychádzka s názvom Divoká strava so Živenou. Počas nej návštevníci zistia, aké bylinky je možné prepojiť s bežnou domácou kuchyňou.

Počas oboch dní, v piatok od 15.00 do 21.00 h a v sobotu od 10.00 h, bude v areáli Kuchajdy k dispozícii street food zóna i kolotoče.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2019
Na Kuchajde sa v sobotu začína novomestské kultúrne leto
V areáli Kuchajdy v bratislavskom Novom Meste sa v sobotu (22. 6.) začne tohtoročné kultúrne leto. "Naším zámerom je pritiahnuť na Kuchajdu celú rodinu, aby si tu každý našiel niečo zaujímavé. Tomu zodpovedá aj skladba otvorenia kultúrneho leta," priblížil novomestský starosta Rudolf Kusý.
viac
06.09.2019
Nové Mesto sa v sobotu na Kuchajde lúči s kultúrnym letom
Bratislavské Nové Mesto sa v sobotu 7. septembra rozlúči s tohtoročným letom kultúrno-hudobným programom v areáli Kuchajda.
viac
07.02.2023
Kultúrne organizácie PSK pripravujú na leto viaceré podujatia
Kultúrne organizácie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa už pripravujú na letnú sezónu.
viac
20.06.2023
Karlova Ves otvorí cez víkend tohtoročné kultúrne a športové leto
Bratislavská Karlova Ves otvorí počas posledného júnového víkendu (24. – 25. 6.) tohtoročné Kultúrne a športové leto. Prinesie so sebou kultúrny program pre rodiny, atrakcie pre deti či prvú letnú tančiareň. Informoval o tom hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %