Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.02.2020 07:30

Nové Mesto pokračuje v príprave spustenia pilotnej parkovacej zóny


Ilustračná snímka: (parkvia.com).


Bratislavské Nové Mesto pokračuje v príprave spustenia pilotnej zóny rezidentského parkovania v okolí Tehelného poľa.


Mestská časť v súčasnosti obstaráva informačný systém, ktorého súčasťou by mala byť aj evidencia registrovaných užívateľov, platobný portál a 26 parkovacích automatov. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Cena je odhadovaná na 208 000 eur. Ponuky je možné predkladať do 24. februára.     

Nové Mesto schválilo vlani v decembri všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o dočasnom parkovaní motorových vozidiel. Malo by začať platiť od 1. mája 2020. Ide o základný dokument, ktorý určuje základné pravidlá pre rezidenčné parkovanie zvýhodňujúce miestnych obyvateľov, pilotnou zónou je lokalita Tehelného pola.     

V praxi by mal systém fungovať tak, že počas dňa bude možné v zóne parkovať bez obmedzení, avšak v čase od 18:00 do 8:00 hod. nasledujúceho dňa budú mať oprávnenie zaparkovať v zóne len držitelia rezidentských, návštevníckych, bonusových a abonentských parkovacích kariet. Spustením rezidenčného parkovania prestanú platiť staré vyhradené parkovacie miesta a nebudú vydávané nové. Občania s ŤZP budú môcť parkovať za rovnakých podmienok naďalej. Oprávnenie na riešenie priestupkov bude mať mestská a štátna polícia.     

Parkovanie bude možné len na vyhradených parkovacích miestach, nie na chodníkoch. V značení parkovacích miest a osádzaní dopravných značiek by sa malo pokračovať na jar. Poplatok za parkovanie bude možné uhradiť prostredníctvom mobilnej aplikácie, SMS alebo v parkomate.     

Mestská časť, ktorá pripravuje ďalšie parkovacie zóny, má zverejnené na webe aj odpovede na najčastejšie otázky v súvislosti s parkovaním.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2016
Mestu Bratislava prišlo 96 pripomienok k parkovacej politike
Hlavné mesto dostalo 96 pripomienok občanov k navrhovanej jednotnej parkovacej politike. Zaoberala sa nimi mestská dopravná komisia a na základe nich upravila pôvodný návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) k parkovaniu.
viac
08.04.2020
Nové Mesto odkladá spustenie pilotnej parkovacej rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto odkladá pre situáciu okolo nového koronavírusu spustenie pilotného rezidentského parkovania v okolí Tehelného pola.
viac
16.11.2020
Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie pilotnej zóny rezidentského parkovania v lokalite Tehelné pole.
viac
02.12.2020
Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole
Bratislavská mestská časť Nové Mesto spúšťa regulované parkovanie v zóne Tehelné pole. Ide o pilotný projekt, ktorý má priniesť jasné pravidlá a poriadok v parkovaní do jednej z najvyťaženejších lokalít v blízkosti štadiónov a ich širšom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %