Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.07.2018 06:15

Nové možnosti spolupráce Slovenska, Maďarska, Rumunska a Ukrajiny


Ilustračné logo


V Prešovskom samosprávnom kraji od dnes oficiálne funguje regionálne zastúpenie Programu cezhraničnej spolupráce Maďarsko-Slovensko-Rumunsko-Ukrajina nástroja európskeho susedstva ENI 2014-2020.


Dohodu o zriadení a financovaní tzv. Branch Office podpísali na pôde Úradu PSK predseda Milan Majerský a riaditeľ Spoločného technického sekretariátu programu so sídlom v Budapešti Áron Szakács.

Zodpovednosťou pobočky (The Branch Office – Prešov) Spoločného technického sekretariátu (STS) je informovať potenciálnych uchádzačov z prihraničných regiónov Slovenskej republiky o aktivitách plánovaných v rámci programu, zabezpečovať publicitu v rámci relevantného územia a zverejňovať oznamy o výzvach na predkladanie projektov. Aktéri, potenciálni prijímatelia pomoci, ktorí sa zaujímajú o cezhraničnú spoluprácu, môžu svoje požiadavky smerovať telefonicky, mailom alebo formou osobných konzultácií.

Regionálne zastúpenie bude spolupracovať pri organizovaní a aktívne sa zúčastňovať podujatí v rámci programu, ako sú fóra na vyhľadávanie partnerov, informačné dni, workshopy, konferencie, vytváranie databáz a pod. Jeho fungovanie predpokladá účasť na tvorbe webovej stránky programu, koordináciu všetkých svojich aktivít so Spoločným technickým sekretariátom (STS) v Budapešti a pravidelné informovanie o výsledkoch svojej činnosti.

Kontaktný bod je financovaný z rozpočtu určeného na technickú asistenciu programu ENI. Funguje priamo na Úrade PSK (Nám. mieru 2, Prešov) a je prvým zo šiestich, ktoré budú postupne zriadené v rámci oprávnených regiónov.

Autor: Daša JELEŇOVÁ, hovorkyňa PSK


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.09.2018
V kraji sa preinvestuje ďalších 600-tis. eur v cestovnom ruchu a kultúre
Prešovský samosprávny kraj (PSK) podpísal v rámci programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A ďalších 17 mikroprojektov. Sú realizované v partnerstve so združením Karpatský euroregión.
viac
17.09.2020
Výzva pre subjekty zo ŽSK z Programu Interreg V-A PL-SK 2014 – 2020
Žilinský samosprávny kraj v spolupráci so Zväzkom Euroregión „Tatry” vyhlásil výzvu na predkladanie Žiadostí o poskytnutie finančného príspevku pre mikroprojekty v rámci Programu Interreg V-A Poľsko – Slovensko 2014 – 2020. Termín uzávierky je 30. september 2020.
viac
02.11.2020
Objavte NATURPARK Podunajsko
Deväť projektových partnerov z oboch strán Dunaja sa podieľalo na vzniku prvého naturparku na Slovensku - NATURPARKu Podunajsko.
viac
28.04.2021
Šesť cezhraničných mikroprojektov v PSK dostalo zelenú
Prešovský samosprávny kraj (PSK) podpísal zmluvy s ďalšími úspešnými žiadateľmi o finančný príspevok pre individuálne mikroprojekty v cezhraničnom partnerstve s Karpatským euroregiónom v Poľsku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %