Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
22.11.2018 02:35

Nové strechy v Senci


Ilustračná snímka (bsk)


Župná Stredná odborná škola automobilová a podnikania na Kysuckej 14 v Senci dostala nový vrchný šat. Koncom októbra bola ukončená oprava striech na jej troch objektoch v celkovej hodnote takmer 140 tisíc eur.


“Na ďalšej škole ukončila župa rozbehnuté opravy. Išlo o rekonštrukciu striech. O školy sa treba starať, lebo je to naša vizitka a aj to ako škola vyzerá má vplyv na rozhodnutie jej budúcich študentov. Verím, že aj v tomto prípade sa župná škola stala atraktívnejšou,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Predmetom rekonštrukcie boli opravy a výmeny hydroizolačnej vrstvy striech, spádových vrstiev striech a výmena svetlíkov na strechách Strednej odbornej školy automobilovej a podnikania v Senci, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, konkrétne na objekte A, B a nad dielňami školy v celkovej hodnote 136 667 eur.

Rekonštrukčné práce nad halou dielne, blokom A a B pozostávali z odstránenia nečistoty z plochej strechy z povlakovej krytiny, demontovanie strešných vtokov, prečistenia zvislého odpadového potrubia a ich upravenia tak, aby sa dali prepojiť v rámci tepelnej izolácie s doterajším potrubím. Ďalej sa demontovali odkvapy, lemovania, oplechovania múrov a nadmuroviek, svetlíky s kovovým rámom, sklenenými výplňami a ich doplnkami, bleskozvod vrátanie držiakov, svoriek, kotiev, potrubí vyústenia VZT a ostatných doplnkových kovových konštrukcií. Všetky kovové časti a doplnky, ktoré zostali alebo sa vrátili na strechu, sa očistili od starých náterov a opatrili sa novým náterom. Na upravenú a očistenú plochu strechy, upravenú atiku s novou podkladnou vrstvou z OSB dosiek a vyhotovením oplechovaním okraja odkvapovou záveternou lištou a lemovania z pozinkovaného farebného plechu, upravenými prestupmi potrubí a ostatných doplnkových konštrukcií, sa vyhotovila spádová vrstva z tepelnej izolácie, geotextília a nová hydroizolačná vrstva s lepenými spojmi, ktorá bola prikotvená k strešnej konštrukcií. Po montáži nového bleskozvodu vrátanie držiakov, svoriek, bola vyhotovená revízia bleskozvodu plochej strechy. Pri streche nad halou dielne sa repasovali vetracie potrubia VZT. Pri montáži nových pultových svetlíkov sa upravili detaily v mieste uloženia svetlíka na strechu, tak aby boli bezpečne ukotvené a nedošlo k ich poškodeniu.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2018
Župa pomáha s výberom strednej školy, žiaci majú 3 týždne na podávanie prihlášok
Bratislavský samosprávny kraj spustil pred pár dňami mediálnu kampaň „Stredná pre mňa“, ktorá na webe www.strednapremna.sk možnosti štúdia na župných stredných školách. Termín podávania prihlášok na stredné školy je do 10. apríla 2018.
viac
22.01.2019
Šesť župných škôl pozýva do svojich priestorov
V tomto týždni môžu žiaci základných škôl, ich rodičia, pedagogickí poradcovia ako aj verejnosť navštíviť viaceré stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja v rámci ich Dní otvorených dverí. Cieľom je bližšie spoznať priestory škôl a najmä ich vzdelávaciu ponuku.
viac
19.03.2019
Bratislavská župa ako prvá spúšťa program pre stážistov
Trinásť stážistov má možnosť si vyskúšať prácu vo verejnej sfére. Bratislavský samosprávny kraj ako prvý spomedzi všetkých krajov spúšťa komplexný program pre stážistov. Ide o študentov stredných a vysokých škôl, ktorí svoju stáž začnú od 1. apríla 2019.
viac
04.03.2023
BSK: Prihlášky na župné stredné školy treba podať do 20. marca 2023
Opäť je tu obdobie, kedy sa deviataci základných škôl rozhodujú pre strednú školu. V rámci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) majú na výber 54 stredných škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %