Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
26.11.2018 04:25

Nové VZN zjednoduší možnosť získania dotácie z rozpočtu kraja


Ilustračná snímka


Získanie dotácie z rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa v budúcom roku zjednoduší. Poslanci TSK na pondelkovom zasadnutí schválili nové všeobecne záväzné nariadenie o poskytovaní dotácií z rozpočtu kraja.


Podľa vedúcej finančného odboru Úradu TSK Renáty Ozimovej sa zjednoduší podávanie žiadostí. „K žiadosti už nebude potrebné podávať hneď všetky doklady, bude stačiť len žiadosť a čestné vyhlásenie. Po schválení žiadosti žiadateľa vyzveme na predloženie dokladov potrebných na uzatvorenie zmluvy,“ priblížila Ozimová s tým, že v prípade neschválenia žiadosti o dotáciu odpadnú žiadateľovi o dotáciu náklady na zabezpečenie potrebných dokladov.       

Ako dodala, v novom všeobecne záväznom nariadení (VZN) sa aplikoval nový zákon o boji proti byrokracii a ruší sa povinnosť právnických osôb predkladať výpis z registra trestov.       

„Do nového VZN sme zapracovali nový zákon o GDPR a doplnili kritériá na posudzovanie žiadostí. V prípade, že nám žiadatelia vrátia financie, ak sa podujatie neuskutoční, alebo z dôvodu, že nevyčerpali všetky financie, budeme môcť finančné prostriedky posunúť ďalším žiadateľom,“ doplnila šéfka finančného odboru.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.05.2019
Do verejného hlasovania postupuje z okresu Nové Mesto nad Váhom 8 projektov
Posledný aprílový pondelok sa v priestoroch Strednej priemyselnej školy v Novom Meste nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) uskutočnilo prvé verejné zvažovanie projektov 3. ročníka Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK.
viac
29.01.2020
Obce na Záhorí sa môžu hlásiť o podporu na ekologický boj proti komárom
Takmer 30 tisíc môžu žiadať obce na Záhorí na ekologický boj s komármi. Požiadať o to môžu ešte do konca januára prostredníctvom Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy. Program Regulácia komárej populácie dovoľuje obciam žiadať o 4 000 eur pri 15% spolufinancovaní.
viac
15.12.2020
Schválené VZN má poskytovanie dotácií stransparentniť a zefektívniť
Poskytovanie dotácií z rozpočtu Košického samosprávneho kraja (KSK) právnickým osobám a fyzickým osobám – podnikateľom sa bude od nového roka riadiť novými pravidlami.
viac
27.07.2021
Výzva na boj proti dezinformáciám a rozvoj informačnej gramotnosti
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory digitálnej transformácie Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %