Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
01.06.2022 02:25

Nové workoutové ihriská už slúžia verejnosti


Ilustračná snímka: (tasr).


Dve nové workoutové ihriská pre športové aktivity v exteriéri už v meste Snina slúžia verejnosti.


O slávnostnom otvorení športoviska v Topoľovej aleji na ceste k rekreačnej oblasti Sninské rybníky a Parku aktivít v blízkosti mestskej plavárne informovala samospráva na svojej internetovej stránke v utorok (31.5.).

V Parku aktivít s rozlohou približne 150 štvorcových metrov, ktorého výstavba si vyžiadala náklady vo výške viac ako 77.000 eur, sú umiestnené špeciálne cvičiace prvky na ploche s povrchom z gumenej dlažby, aby ho mohli využívať aj imobilní športovci. Súčasťou stavebných prác bolo aj vybudovanie prístupových komunikácií z vodopriepustnej zámkovej dlažby, osvetlenia ihriska a tiež osadenie parkových lavičiek, košov na triedený odpad a súboru stojanov na bicykle. Samospráva získala na Park aktivít finančný príspevok vo výške 40 000 eur z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR v rámci programu Podpora najmenej rozvinutých okresov.

Workoutové ihrisko v Topoľovej aleji sa nachádza v lokalite s vysokou návštevnosťou domácich i turistov. Pozostáva z certifikovanej oceľovej street workout zostavy na dopadovej ploche s rozmermi desať krát 15 metrov tvorenej vrstvou praného riečneho štrku. Súčasťou projektu bolo i osadenie mestského mobiliára. "Projekt vybudovania workoutového ihriska v Topoľovej aleji bol podporený z rozpočtu Prešovského samosprávneho kraja, program Výzva pre región 2021 sumou 20 300 eur," doplnilo mesto. Celkové náklady na výstavbu tohto športoviska predstavovali takmer 40 500 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2019
Biokúpalisko Sninské rybníky otvára letnú sezónu
Areál Biokúpaliska Sninské rybníky otvoril svoje brány pre prvých návštevníkov v tohtoročnej letnej sezóne v sobotu 15. júna. Informuje o tom sninská samospráva na svojom webovom sídle.
viac
07.08.2019
Uzavreté detské ihriská mesto opravilo a opäť slúžia deťom
Štyri detské ihriská, ktoré pre zlý technický stav muselo mesto opraviť, sú opäť otvorené a prístupné verejnosti. Rekonštrukcia trvala 21 dní a vyžiadala si 76 tisíc eur.
viac
07.12.2020
EDUpointy aj v Trnave, Snine a Prešove
Nadácia Pontis v rámci programu Generácia 3.0 otvára EDUpointy po celom Slovensku v spolupráci s lokálnymi vzdelávacími organizáciami alebo samosprávami. V januári sa na zoznam miest zaradia aj Prešov, Snina a Trnava a celkový počet EDUpointov tak stúpne na 9.
viac
08.04.2022
Do leta vzniknú v Snine dve workoutové ihriská
Možnosti športovania v exteriéri majú v najbližších týždňoch v meste Snina rozšíriť dve workoutové ihriská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %