Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.01.2018 08:09

Nové zebry na prešovských cestách


Informačné tabule umiestnené na stĺpoch verejného osvetlenia upozorňujú vodičov na priechod.


V minulom roku pribudlo v Prešove 15 bezpečnejších priechodov pre chodcov so zvýrazneným osvetlením. V meste je takých už celkovo 50.


Dvanásť bezpečnejších priechodov pre chodcov pribudlo na dokončenom úseku Nábrežnej komunikácie, ďalšie tri sú na mestských komunikáciách – na uliciach Vajanského , Prostějovskej a Mukačevskej. Mesto tak reagovalo na požiadavky občanov a poslancov mestského zastupiteľstva.

K investícii do bezpečnosti mesto Prešov využilo aj grantový program  ČSOB nadácie – Pozor! Zebra na ceste. V rámci neho mesto získalo dotáciu 5348,27 eur, prostredníctvom ktorej bolo financované bezpečnostné verejné osvetlenie na spomínanej Prostějovskej ulici. Súčasťou projektu bolo tiež osadenie dvoch informačných tabúľ upozorňujúcich na priechod, ktorý výrazne vyžívajú žiaci blízkej základnej školy.

Autor: (mig)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2020
Vyrúbanú alej pri ceste do obce má nahradiť nová aj s chodníkom
Niekoľko desaťročí starú topoľovú alej pri ceste vedúcej do obce Čerenčany v okrese Rimavská Sobota, ktorú správca komunikácie pre zlý stav stromov vyrúbal, by mala nahradiť nová aj s chodníkom. Informovala o tom starostka Zuzana Študencová.
viac
18.08.2020
Šaľa má šancu získať peniaze na zvýšenie bezpečnosti v uliciach
Radnica v Šali zvažuje účasť v medzinárodnom projekte HORIZON 2020, ktorý je financovaný Európskou úniou. Hlavným partnerom Šale v projekte s rozpočtom 4,5 milióna eur má byť maďarské mesto Tatabánya.
viac
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
09.11.2022
V meste pribudli ďalšie osvetlené priechody pre chodcov
Mesto Poprad pokračuje v prevencii nehodovosti na cestách. Existujúce priechody pre chodcov na Železničnej ulici, Ulici J. Wolkera, Alžbetinej a Francisciho sú osvetlené novými osvetľovacími stožiarmi napojenými na existujúci rozvod verejného osvetlenia. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %