Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
02.10.2021 10:15

Novela zákona o zálohovaní jednorazových obalov na nápoje


Snímka: SHUTTERSTOCK


V pléne NR SR 30. septembra 2021 prešla prvým čítaním okrem tzv. transpozičnej novely zákona o odpadoch aj novela zákona o zálohovaní jednorazových obalov na nápoje.


Cieľom novelizácie je predovšetkým precíznejšia legislatívna  úprava spolupráce Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky a správcu zálohového systému spojená so zabezpečením fungovania zálohového systému. 

Návrhom zákona sa dolaďujú aj niektoré legislatívne nastavenia zálohového systému, ktoré je potrebné zosúladiť s funkcionalitami zálohového systému. Účinnosť zákona sa s ohľadom na dĺžku legislatívneho procesu stanovuje na 15. novembra 2021 okrem ustanovení, ktorými sa novelizujú povinnosti až od dátumu spustenia zálohového systému, čiže od 1. januára 2022.

Viac informácií TU.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Povinnosti v zákone o odpadoch sa pre podnikateľov zmiernia
Povinnosti pre právnické osoby, ktoré vyplývajú zo zákona o odpadoch, sa zmiernia. Poslanci Národnej rady (NR) SR pri dnešnom hlasovaní 137 hlasmi schválili novelu zákona o odpadoch vrátane pozmeňujúceho návrhu, ktorý plénu predložil poslanec vládnej strany Most-Híd Peter Antal.
viac
10.05.2017
Príspevok na zateplenie rodinného domu sa zvýši
Na zateplenie rodinného domu bude po novom možné získať vyšší príspevok od štátu ako vlani. Vyplýva to z novely zákona o energetickej hospodárnosti budov z dielne Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR, ktorú 9. mája 2017 definitívne schválil parlament.
viac
29.01.2021
Novela zákona o verejných vodovodoch a verejných kanalizáciách
Prevod majetkovej účasti štátu, samosprávneho kraja alebo obce na prevádzke verejných vodovodov či kanalizácií sa obmedzí. Zamedziť sa má jej prevodu do súkromných rúk, ostať by tak mala vo verejnom záujme.
viac
16.03.2022
ÚMS odmieta delenie miest a obcí navrhované poslancom NRSR M. Feckom
Únia miest Slovenska (ÚMS) odmieta delenie miest a obcí navrhované poslancom NRSR Martinom Feckom a vyzýva ho, aby svoj návrh stiahol. Novela zákona o obecnom zriadení, ktorú na rokovanie parlamentu predkladá poslanec OĽANO, je pre ÚMS neakceptovateľným zásahom do práv samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %