Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
21.04.2021 08:15

Novinkou na Bojnickom zámku je multimediálna projekcia


Bojnický zámok. Snímka zdroj: (tasr).


Slovenské národné múzeum (SNM) -Múzeum Bojnice v utorok opäť otvorilo brány Bojnického zámku pre širokú verejnosť.


Prehliadku návštevníci absolvujú bez lektora, pred vstupom sa musia preukázať negatívnym testom na nový koronavírus, informovala kultúrno-propagačná manažérka múzea Petra Gordíková.      

Návštevníci si môžu vybrať z dvoch prehliadkových okruhov. „Zámocký prehliadkový okruh približuje bývanie šľachty. Horúcou novinkou okruhu je interaktívna multimediálna projekcia, ktorá prostredníctvom moderných technológií a s využitím archívneho obrazového materiálu približuje dobové obrazy zámku v kontraste so súčasnosťou,” načrtla Gordíková.      

Galerijný okruh návštevníkom podľa nej prináša to najlepšie zo zbierkového fondu múzea vrátane priestorov Huňadyho sály a zámockej kaplnky. „Zaujímavosťou okruhu sú dotykové monitory, ktoré umožnia pozrieť si vybrané zbierkové predmety s využitím moderných technológií,” spomenula.      

V aktuálnej situácii sa prehliadky uskutočňujú bez sprievodcu, návštevníci prechádzajú zámkom za pomoci sprievodných textov. Tie sú k dispozícii v tlačenej alebo elektronickej podobe. Elektronickú verziu si môžu záujemcovia stiahnuť do svojho mobilného zariadenia, a to prostredníctvom QR kódu alebo priamo z webovej stránky múzea. „Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu sú návštevníci múzea povinní počas prehliadky zámku strpieť niektoré obmedzenia. Pred vstupom do objektu musia predložiť negatívny test nie starší ako sedem dní. Zároveň sú povinní prekryť si ústa a nos respirátorom,” dodala Gordíková.       

Múzeum je otvorené denne okrem pondelka od 10.00 h do 15.00 h.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2018
Zámok bude počas novembra a decembra otvorený dlhšie
Bojnický zámok bude pre návštevníkov otvorený o hodinu dlhšie. Slovenské národné múzeum (SNM)- Múzeum Bojnice tak sprístupní svoje priestory návštevníkom už od 9.00 h, zmena sa týka novembra a decembra tohto roka, informovala jeho kultúrno-propagačná manažérka Petra Gordíková.
viac
09.12.2020
K vianočnej výzdobe Bojnického zámku môžu prispieť i návštevníci
Priestory Bojnického zámku sa zaplnili vôňou ihličia, leskom vianočných ozdôb a stromčekmi. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice opätovne pripravilo sviatočné prehliadky zámku, k atmosfére môžu prispieť i samotní návštevníci.
viac
26.07.2021
SNM-Múzeum Bojnice pripravilo pre návštevníkov večerné prehliadky nádvorí zámku
Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice rozšírilo ponuku služieb návštevníkom o večerné prehliadky nádvorí Bojnického zámku. Od utorka 27. júla sa tak budú môcť prejsť po areáli aj po ukončení dennej prevádzky múzea. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka múzea Petra Gordíková.
viac
17.05.2022
SNM - Múzeum Bojnice ponúkne počas leta nové prehliadkové trasy
Nové prehliadkové trasy i tematické podujatia čakajú počas letnej sezóny na návštevníkov Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice. Na Bojnický zámok sa tiež po prestávke, ktorú spôsobila pandémia, vráti v júni Rozprávkový zámok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %