Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
14.12.2017 09:51

Novoročný ohňostroj v Žiline opäť poteší najmä tých najmenších


Snímka zdroj: (MsÚ).


Mesto Žilina pokračuje v tradícii a aj tento rok pripravuje Novoročný ohňostroj, ktorý bude odpálený v pondelok 1. januára 2018 o 18. hod. zo strechy Mestského divadla Žilina. Takto si môžu ohňostroj užiť najmä malé deti. Vianočné trhy, stánky s občerstvením, budú otvorené až do utorka 2. januára.


Zmena termínu ohňostroja sa riešila v minulom roku najmä z dôvodu podnetov od občanov, ktorí mali záujem vidieť ohňostroj, ale hodina (polnoc) im nevyhovovala. Išlo nielen o rodičov malých detí, ale aj o starších ľudí. Preto bol zmenený ohňostroj zo Silvestrovského na Novoročný.

„Podnety sa týkali najmä neskorej hodiny – ľudia zvyčajne na polnočný prípitok počkajú doma v kruhu rodiny. Chceli sme teda vyjsť občanom v ústrety a umožniť sledovanie ohňostroja aj menším deťom či starším ľuďom. Minulý rok sa nám to osvedčilo, takže s touto tradíciou pokračujeme aj v ďalšom roku,“ uviedol primátor Igor Choma.

Mesto zároveň upozorňuje občanov, že na území mesta Žilina je zakázané používať pyrotechnické výrobky kategórie F2 a F3 s výnimkou Silvestra a Nového roka.

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.09.2016
Záujemcovia o vianočné stánky už môžu posielať prihlášky
Hlavné mesto aj tento rok ponúka možnosť prenajať si stánky počas vianočných trhov, ktoré sa budú konať v období od piatka 18. 11. 2016 do štvrtka 22. 12. 2016 na Hlavnom námestí, Františkánskom námestí a Primaciálnom námestí. Záujemcovia sa môžu prihlasovať do konca septembra.
viac
16.12.2016
Súčasťou Vianočných trhov bude aj tento rok Primátorský punč
Primátor pozýva verejnosť na Primátorský punč, ktorý sa bude podávať na Vianočných trhoch na Mariánskom námestí. Cena punču je dobrovoľná. Výťažok z tejto akcie bude venovaný Detským jasliam, Veľká okružná 82 a Jedálni, Lichardova 44.
viac
08.12.2017
Mikuláš zavítal do Žiliny a spoločne s deťmi rozsvietil vianočný stromček
Od utorka 5. decembra sa rozsvietením vianočného stromčeka oficiálne začalo adventné obdobie v Žiline. Vianočný stromček na Mariánskom námestí rozsvietil Mikuláš spolu so zástupcom primátora Patrikom Gromom.
viac
14.12.2019
V centre Malaciek svieti borovica
Mestským vianočným stromom je tento rok 11-metrová borovica (pinus strobus, borovica hladká) v parku na Kláštornom námestí. Prvýkrát ju slávnostne rozsvietili deti s Mikulášom vo štvrtok 5. decembra podvečer.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %