Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
28.11.2022 09:30

Novou atrakciou v obci má byť klzisko s umelým ľadom


Ilustračná snímka: (tasr).


Obec Tuhár v okrese Lučenec plánuje vybudovať klzisko s umelým ľadom. Pre verejnosť by bolo k dispozícii zdarma alebo za dobrovoľný príspevok, novú atrakciu by chceli dokončiť ešte do Vianoc. Uviedol to starosta obce Peter Čeman.


"Myšlienka vznikla na rôznych vianočných akciách či trhoch, kde boli umelé ľadové plochy a zo strany ľudí bol o ne veľký záujem," povedal Čeman. Klzisko s umelým ľadom je podľa starostu dobrou alternatívou aj počas aktuálnej energetickej krízy a v období, keď je udržiavanie vonkajšieho ľadu na dedinách v dôsledku klimatickej zmeny počas zimy čoraz náročnejšie.

Samospráva na projekt umelého klziska získala vyše 93 000 eur z výzvy určenej pre najmenej rozvinuté okresy. "Získali sme finančné prostriedky, ktoré vieme použiť na nákup syntetického ľadu s rozmermi 10 krát 20 metrov, metrové mantinely a čistiacu techniku na údržbu umelého ľadu," uviedol Čeman.

Klzisko s umelým ľadom by mali tvoriť panely s rozmermi jeden krát dva metre, kapacitne bude postačovať pre 30 ľudí. Samospráva ho chce dočasne umiestniť na multifunkčné ihrisko pri obecnom úrade. Na jar by klzisko preložili na nové trvalé miesto, kde by bolo pre verejnosť prístupné celoročne.

"Momentálne prebieha verejné obstarávanie, ktoré má byť ukončené koncom novembra. Chceli by sme to stihnúť na vianočné sviatky, aby sa ľudia mohli korčuľovať už cez Vianoce," skonštatoval Čeman. Ako dodal, verí, že atrakcia do obce priláka návštevníkov z celého okresu aj ľudí z iných regiónov Slovenska.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
O týždeň začnú Vianočné trhy v Žiline
Mesto Žilina pozýva na tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
01.02.2022
V obci Tuhár pribudol nový apidomček
V obci Tuhár v okrese Lučenec pribudol na jeseň minulého roka nový apidomček. V budúcnosti by mal obsahovať šesť až osem včelstiev a slúžiť bude na apiterapiu i podporu vzdelávania v oblasti včelárstva. Uviedol to starosta obce Peter Čeman.
viac
29.11.2022
Obec sa po takmer 20 rokoch dočkala vodovodu, dokončia ho v decembri
Obyvatelia obce Tuhár v okrese Lučenec sa po takmer dvoch desaťročiach dočkali vodovodu. Práce na projekte za približne 983 000 eur bez DPH pomaly finišujú a dokončené by mali byť v decembri. Uviedol to starosta obce Peter Čeman.
viac
04.01.2023
V obci vďaka dotácii pribudnú nádrže na zachytávanie dažďových vôd
V obci Tuhár v okrese Lučenec pribudnú podzemné nádrže na zachytávanie dažďových vôd z verejných budov. Samospráva na projekt vodozádržných opatrení získala dotáciu z európskych zdrojov vo výške viac ako 170 000 eur. Uviedol to starosta obce Peter Čeman.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %